Gifbeker Schalke 04 dankzij Rashica en Klaassen niet leeg

8 maart 2019, 22:36

Voor Schalke 04 is de gifbeker in de Bundesliga nog niet leeg. De geplaagde ploeg van Domenico Tedesco kwam vrijdagavond op bezoek bij Werder Bremen nog wel op voorsprong, maar stond aan het einde van dit rit wel met lege handen tegen Davy Klaassen en co.: 4-2. Voormalig Vitessenaar Milot Rashica vertolkte een hoofdrol.

De oud-buitenspeler van Vitesse was namelijk bij de helft van alle doelpunten betrokken van Werder Bremen, bij wie Klaassen uiteraard gewoon in de basis begon. Hoewel hij door bondscoach Ronald Koeman niet werd opgeroepen bij Oranje, presteert hij wel degelijk uitstekend in Bremen. Bij Schalke 04 stond Jeffrey Bruma negentig minuten op het veld.

Na een voorzet van Max Kruse deed Rashica bij de eerste paal de openingstreffer van Breel Embolo ongedaan na ruim een half uur spelen en nadat diezelfde Kruse zijn dertiende (van de dertien) strafschop in de Bundesliga had benut na ingrijpen van de VAR, sloeg Rashica wederom toe.

Hij werkte een kwartier voor tijd de 3-1 binnen en hoewel wederom Embolo de spanning nog even terugbracht, volgde er weer een nederlaag voor Schalke 04. Waar Die Königsblauen nog vol op jacht gingen naar de gelijkmaker, sloeg Martin Harnik in de counter keihard toe diep in blessuretijd: 4-2.

Zodoende houdt de crisis van Schalke 04 - dat al zeven duels op rij in de Bundesliga niet wist te winnen en de laatste drie zelfs ruim verloor (11 goals tegen, 2 voor) - aan. Afgelopen week werd er nog vertrouwen uitgesproken in trainer Tedesco, maar ook aangegeven dat dat niet eindig is. Hoelang krijgt de coach, die met zijn ploeg dinsdag op bezoek moet bij Manchester City, nog?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen