Gisteren gemist: periodetitel FC Twente, mogelijke staf voor Ajax

9 maart 2019, 00:30   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 8 maart.

FC Utrecht niet langs Groningen en zet slechte thuisreeks voort

Na vier thuiswedstrijden zonder zege hoopte FC Utrecht vrijdagavond eindelijk eens te winnen in De Galgenwaard. In een tegenvallende wedstrijd, waarin de thuisploeg wel het sterkst was, werd er echter niet gescoord. Beide ploegen vielen flink tegen en de doelpuntloze remise was dan ook het logische gevolg. De sfeeractie voor de wedstrijd was een van de schaarse hoogtepunten. Trainers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347144/advocaat-tevreden-met-gelijkspel-beide-ploegen-gelijkwaardig/,_blank,Dick Adovcaat] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347146/buijs-blij-met-een-punt-voor-groningen-dat-wederom-de-nul-houdt/,_blank,Danny Buijs] waren tevreden. 

FC Twente wint in onrustig Oss en pakt derde periodetitel

FC Twente heeft de derde periodetitel in de Eerste Divisie gepakt. De Tukkers wonnen op bezoek bij TOP Oss met 0-2. Om het Bronzen Schild nu al te pakken was de ploeg afhankelijk van het resultaat van MVV, dat in Maastricht geen punten mocht verspelen tegen Almere City. Dit gebeurde wel en daardoor kon Twente feestvieren. Deze festiviteiten lieten alleen wel even op zich wachten, omdat de wedstrijd kort werd [a,https://www.fcupdate.nl/video/17119/bizar-top-oss-fans-bestormen-fc-twente-vak-tijdens-het-duel/,_blank,stilgelegd] vanwege onrust bij het thuispubliek na de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347147/belaagde-drommel-kende-geen-angst-na-dreigende-oss-fans/,_blank,tweede goal] van Twente.

Slecht nieuws: Ajax in kwartfinale CL mogelijk zonder uit-fans

Na alle euforie wacht er mogelijk zeer slecht nieuws voor Ajax: de UEFA heeft namelijk een onderzoek ingesteld tegen de Ajax-supporters in Madrid. Aanleiding hiervoor zijn vernielingen aan het veiligheidsnet in Estadio Santiago Bernabéu. Mogelijk moeten de Amsterdammers het volgende Europese duel zonder uitsupporters afwerken, omdat het eerder dit seizoen ook al misging.

Ajacied Neres voor het eerst opgeroepen voor Brazilië

David Neres heeft zijn eerste uitnodiging ontvangen voor de nationale ploeg van Brazilië. De aanvaller is de vervanger van Viniciús Junior, de buitenspeler van Real Madrid die zich na het duel met Ajax geblesseerd moest afmelden voor de oefeninterlands van de Brazilianen.

Tottenham Hotspur speelt dit seizoen nog in het nieuwe stadion

Goed nieuws voor Tottenham Hotspur: het nieuwe stadion van de Engelse topclub wordt binnenkort in gebruik genomen. De komende weken worden er twee testwedstrijden gespeeld en als dat geen grote problemen aan het licht brengt, dan is Brighton & Hove Albion of Crystal Palace de eerste ploeg die op bezoek komt in de gloednieuwe thuishaven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen