Van Persie: "Als je kon kiezen, stopten we allemaal met een prijs"

9 maart 2019, 08:52

Het zit Robin van Persie niet helemaal lekker dat hij in zijn laatste seizoen als profspeler geen prijs kan pakken met Feyenoord. De 35-jarige aanvaller zag het bekeravontuur onlangs ten einde komen en weet dat hij zonder hoofdprijs het laatste seizoen van zijn carrière zal afsluiten. Overigens heeft de routinier van Feyenoord de mogelijkheid gekregen om een afscheidswedstrijd te krijgen.

Ondanks dat Feyenoord dit seizoen geen prijzen pakt, denkt hij er niet aan om alsnog door te gaan. "Nee, ik twijfel niet. Zeker niet", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Die vraag of ik wil doorgaan, krijg ik alleen als ik goals maak. Niet als we verliezen. Ik ben duidelijk geweest. Maar het is wel moeilijk. Want wat is nou het juiste moment om te stoppen? Als je kon kiezen, stopten we allemaal met een prijs in onze handen. Maar je kunt niet altijd kiezen. Bij mij is het een proces geweest."

Eerder liet Van Persie weten geen behoefte te hebben aan een afscheidswedstrijd, maar mogelijk komt die er toch. "Die optie ligt er wel. Vanuit de club. Een schitterend gebaar van Martin van Geel en Feyenoord. Wanneer ik wil, komt er een afscheidswedstrijd. Maar ik moet er nog op terugkomen bij Van Geel. Dat ga ik eerst doen, voor ik publiekelijk antwoord geef op die vraag. De volgorde is goed, vind ik. Ik moet er niet zelf om vragen, dat is mij te geforceerd en daar houd ik niet van."

Een afscheidsduel zoals die van Wesley Sneijder bij Oranje is geen optie voor Van Persie. "Die wedstrijd van Wesley was heel erg geforceerd, vond ik. Dit is wat mij betreft de enige manier. De club biedt iets aan, dat is mooi. Maar ik moet er echt nog over nadenken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen