Bayern geeft show weg en is koploper, ook winst Dortmund

9 maart 2019, 17:27   Bijgewerkt: 9 maart 2019, 17:36

Het is razend spannend in de Bundesliga, waar Bayern München zaterdag de koppositie heeft overgenomen van Borussia Dortmund. Bayern veegde op eigen veld de vloer aan met VfL Wolfsburg (6-0), maar zag Dortmund eveneens zegevieren. Die ploeg was met 3-1 te sterk voor VfB Stuttgart. Beide teams staan op 57 punten, maar door de ruime zege heeft Bayern nu een beter doelsaldo. Het is voor het eerst sinds september dat Bayern bovenaan staat.

Bayern München - VfL Wolfsburg 6-0

Wout Weghorst stond in de basis bij VfL Wolfsburg en scoorde eerder dit seizoen nog tegen Bayern, maar had in de uitwedstrijd niets te melden. De Nederlander zag het spel compleet langs zich heen gaan en moest zich met zijn team focussen op verdedigen. Dat ging niet goed, want bij rust stond er al een 2-0 voorsprong voor Bayern op de borden. Serge Gnabry opende de score en ook Robert Lewandowski was doeltreffend. Hij maakte zijn 196e Bundesliga-goal, waarmee hij nu de meest scorende buitenlander aller tijden is in de Duitse competitie.

Bayern wist dat het doelsaldo belangrijk kan worden in de titelstrijd en duwde het gaspedaal in de tweede helft behoorlijk in. Bij Wolfsburg was de moed al in de schoenen gezakt en dus kon Bayern freewheelen naar een monsterscore. James Rodriguez maakte een kwartier na rust de 3-0 en zag dat zijn ploeg in de slotfase nog op jacht ging naar meer goals. Thomas Müller, Joshua Kimmich en wederom Lewandowski zorgden voor een 6-0 eindstand. Bayern boekte alweer de vijfde competitiezege op rij en heeft de koppositie nu in handen. Bovendien kan het met een goed gevoel toeleven naar de Champions League-kraker tegen Liverpool.

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 3-1

Overige uitslagen

RB Leipzig - FC Augsburg 0-0

SC Freiburg - Hertha BSC 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen