Tottenham laat zich verrassen door Southampton

9 maart 2019, 18:00   Bijgewerkt: 9 maart 2019, 18:15

Waar Tottenham Hotspur zich vlekkeloos plaatste voor de kwartfinale van de Champions League, blijft het in de Premier League aanmodderen. Tottenham kreeg zaterdagmiddag klop van Southampton (2-1) en wacht zodoende al vier wedstrijden op een competitieoverwinning. Spurs werd slachtoffer van de wederopstanding van Southampton, waardoor de felbeergde vierde plaats steeds meer op de tocht te staan.

Southampton - Tottenham Hotspur 2-1

Mauricio Pochettino, die zelf een schorsing uitzat, gaf Toby Alderweireld en Heung-min Son rust. Spurs had op St. Mary's wel weer de beschikking over Dele Alli, die eind februari geblesseerd raakte. Met Alli als dirigent op het middenveld, toonde Totteham zich veel sterker dan Southampton. Maar de gasten uit Londen sprongen slecht om met de mogelijkheden die er lagen tegen de broze defensie. Het bleef bij slechts één doelpunt van Harry Kane, die zijn 200ste officiële doelpunt uit zijn profcarrière maakte. Met een stift van Alli over de verdediging heen rondde Kane alleen voor Angus Gunn koeltjes af. Van Southampton was tot dan toe geen spoor, ook in het resterende deel van de eerste helft niet.

The Saints kwamen na rust als herboren uit de kleedkamer. Southampton speelde onbevangen en met meer lef, wat resulteerde in goede kansen. Tottenham had het zichtbaar moeilijk en kreeg de rekening voor de gemiste mogelijkheden in de eerste helft gepresenteerd. Tegelijkertijd betekende dat loon naar werken voor Southampton. Bij de gelijkmaker zagen de verdedigers van Tottenham er slecht uit. Een voorzet hobbelde voor de ogen van Hugo Lloris, Davinson Sanchez, Jan Vertonghen en Danny Rose langs zo voor de voeten van Yann Valery: 1-1. Southampton pakte met de gelijkmaker op zak direct door. Stuart Armstrong dacht alleen op Lloris af te gaan, maar werd neergelegd door Kyle Walker-Peters. Rood was op zijn plaats geweest, maar Kevin Friend deed het af met een gele kaart. Southampton kreeg direct gerechtigheid, omdat James Ward-Prowse de vrije trap in de kruising schoot en hij Tottenham daarmee met lege handen terugstuurde naar Londen.

Leicester City - Fulham 3-1

Leicester City had lang de controle in het duel met Fulham, maar moest toch alle zeilen bijzetten om Brendan Rodgers zijn eerste overwinning als manager van The Foxes te schenken. Met de 1-0 van Youri Tielemans, die voor het eerst scoorde voor Leicester, was er ook lang geen vuiltje aan de lucht. Dat Fulham vroeg in de tweede helft scoorde uit de eerste serieuze doelpoging baarde alsnog zorgen. De treffer van Floyd Ayite gaf de club van basisspeler Ryan Babel nieuw vertrouwen. Maar in het laatste kwartier was daar Jamie Vardy voor Leicester. De spits stelde met twee doelpunten de zege veilig.