Barça komt achterstand te boven in 800ste duel Messi

9 maart 2019, 20:32

Lionel Messi heeft zijn 800ste wedstrijd voor FC Barcelona bekroond met een doelpunt, een assist én drie punten. Na een lakse eerste helft nam Barça zaterdagavond na rust afstand van Rayo Vallecano (3-1) en is het klaar voor de return in de Champions League tegen Olympique Lyon.

Vanwege het duel met de Fransen gaf Ernesto Valverde het drietal Ivan Rakitic, Ousmane Dembele en Sergio Roberto rust. Met het iets aangepaste elftal inspireerde Barcelona niet in de eerste 45 minuten. Alsof de Catalanen op halve kracht speelden. Rayo Vallecano profiteerde daar dankbaar van. Vanuit de omschakeling zag Raul de Tomas rand zestien een gaatje in de rechterhoek en gaf de Real Madrid-huurling Marc-André ter Stegen het nakijken. Nelson Semedo en Gerard Piqué stonden erbij en keken ernaar.

Slechts een klein kwartier konden de bezoekers genieten van de verrassende voorsprong. Piqué herstelde zijn twijfelachtige optreden bij de 0-1 door de gelijkmaker binnen te koppen. De verdediger was eerder bij Messi's perfect aangesneden vrije trap dan doelman Stole Dimitrievski. Barcelona kreeg de 2-1 vroeg in de tweede helft cadeau. De bal ging op de stip voor een vermeende overtreding van Jordi Amat op Semedo. Vanaf elf meter maakte Messi geen enkele fout.

Pas in de slotfase gooide Barcelona het duel definitief in het slot. Met een rol voor onder meer invallers Dembele - hij speelde de hele tweede helft mee voor Arthur - en de net ingevallen Rakitic tikte Barcelona de gasten even helemaal scheel. Luis Suarez was met een simpele intikker het eindstation en kan Barcelona zonder averij in de competitie toewerken naar het duel met Lyon van aanstaande woensdag.

Lees ook: Lyon kent slechte generale voor returnduel met Barça

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen