Mathijsen: "Real Madrid? Eerst het WK!"

19 juni 2006, 12:34

Het zijn mooie tijden voor Joris Mathijsen. Niet alleen plaatste de verdediger zich als basisspeler van Oranje voor de tweede ronde van het WK, maar bovendien heeft hij met zijn sterke spel de interesse gewekt van diverse buitenlandse topclubs. Onder meer Real Madrid zou de 26-jarige centrumverdediger nauwlettend in de gaten houden, maar de AZ'er laat zich niet gek maken. "Natuurlijk heb ik dat ook gehoord, maar ik ben hier om een goed WK te spelen. Dat gaat boven alles", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Het kan snel gaan. Exact een jaar geleden lag Joris Mathijsen nog in de lappenmand, nadat hij op 14 april 2005 tegen Villarreal zijn kniepees scheurde. Pas eind september maakte de centrale verdediger zijn rentree in de selectie van AZ, maar al snel had hij zijn plaats in de basisformatie heroverd. Omdat naast AZ-trainer Louis van Gaal ook bondscoach Marco van Basten een onvoorwaardelijk vertrouwen in hem had, keerde hij bovendien snel weer terug in de Oranje-selectie.

Mede dankzij het sterke plan van Mathijsen en Ooijer is Oranje na twee duels al zeker van een plaats in de tweede ronde. Het spel van Nederland was bij vlagen niet best, maar volgens Mathijsen hoort dat erbij. "Je moet ook naar de toplanden om je heen kijken, daar is het spelniveau vaak nog erger. Ik denk dat wij het nog heel goed gedaan hebben, zeker als je bekijkt hoe zwaar onze poule was. Dat we na twee wedstrijden al door zijn, is geweldig."

Dat het WK is ook hét podium bij uitstek is om je in de kijker te spelen bij Europese topploegen, heeft Mathijsen al ondervonden. Direct na het duel met Servië-Montenegro werd hij naam in verband gebracht met clubs als Sevilla en Real Madrid. "Natuurlijk hoor ik dat", reageert hij op de vermeende interesse uit Spanje. "Maargoed, ik kan er niets mee. Ik bedoel, wat moet ik er mee? Pas als de interesse concreet wordt, ga ik daar over nadenken. Ik ben daar nu nog helemaal niet mee bezig, voor mij telt momenteel alleen het WK."

Hoewel hij nog niet wil vooruitlopen op een vertrek bij AZ, benadrukt Mathijsen dat dit WK hem wel aan het denken zet. "Dit niveau smaakt absoluut naar meer. Als je hier eenmaal gespeeld hebt, wil je op een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen. Dat is duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen