Bijna fitte Veltman wil na 'donkere periode' titel pakken met Ajax

10 maart 2019, 09:25   Bijgewerkt: 10 maart 2019, 09:58

Joël Veltman wil bij Ajax weer helemaal fit worden voor de cruciale laatste maanden van het seizoen. Maandenlang was de 27-jarige voormalig aanvoerder absent vanwege een ernstige knieblessure, die hij in april vorig jaar opliep tegen VVV-Venlo. Maar na zijn invalbeurt in de memorabele Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid is Veltman weer terug en kan hij de 'donkere periode' tijdens zijn revalidatie in Zeist afsluiten.

Dat stelt de rechtsback in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. In gesprek met de krant doet hij zijn verhaal over de revalidatie in Zeist en waarom hij juist daar en niet in Amsterdam wilde herstellen. "Ik wil gewoon niet elke dag zien hoe die andere jongens het veld op gaan en ik alleen naar de gym kan. Niet voor een paar weken hè, maar voor maanden. Mentaal is dat zo zwaar. Een donkere periode. Dat weet ik nog zo goed van die eerste zware blessure. Ik dacht: dat nooit meer.''

Naar eigen zeggen zette Veltman in Zeist de knop om. Hij vond het ook wel even lekker om niet meer in de spotlights te staan en vond de steun bij zijn vrouw en jonge dochtertje. Met andere voetballers met kniekwetsuren, zoals de revaliderende Dico Koppers, Randy Wolters en Jeff Hardeveld, werd Veltman vrienden. "Bijzonder hoe op die manier ook vriendschappen ontstaan. We zaten in hetzelfde schuitje. Je zoekt toch steun bij je lotgenoten. We zaten in de dezelfde gym, dan pep je elkaar op tijdens trainingen."

Tijdens het trainingskwam in januari maakte Veltman in Orlando voor het eerst weer minuten na zijn blessure. En dat deed hij tegen Flamengo met de nodige zenuwen. "Het klinkt misschien raar, maar ik was voor die wedstrijd zenuwachtiger dan voor de Europa League-finale tegen Manchester United. Hoe houdt mijn knie het? Die vraag spookt toch door je hoofd."

Nu Veltman weer bijna honderd procent fit is, gloort er individueel en met Ajax een mooi einde van het seizoen. "We zitten in een cruciale periode van het seizoen waarin ik nog een belangrijke rol kan spelen. De titel is het grote doel. Dáár gaat het nu om.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen