Liverpool maakt geen fout na verdedigende fouten Burnley

10 maart 2019, 14:54

Liverpool blijft in het spoor van Manchester City in de Engelse titelstrijd. De ploeg van Jürgen Klopp kwam zondagmiddag tegen Burnley weliswaar op achterstand, maar door twee treffers van Roberto Firmino en Sadio Mané werd het tij nog op tijd gekeerd (4-2). Zodoende gaan The Reds met een goed gevoel richting Bayern München.

Omdat Liverpool in vier van de laatste zes Premier League-duels punten had verspeeld en zodoende de koppositie heeft moeten afstaan aan Manchester City, was het schrikken voor de thuissupporters toen Ashley Westwood al na zes minuten zijn corner in een keer binnen draaide. Keeper Alisson Becker ging niet geheel vrij-uit, maar dat gold vervolgens de rest van het duel ook voor de achterhoede van Burnley.

Na een kleine twintig minuten profiteerde Roberto Firmino namelijk van geklungel achterin bij de bezoekers, terwijl Mané na een half uur ook de 2-1 in de schoot geworpen kreeg. Bij het uitverdedigen ging Burnley de mist in, waarna Mané Liverpool weer virtueel direct achter City - dat zaterdag ook won van Watford - schoot. En toen ook Burnley-keeper Tom Heaton ook een duit in het zakje deed, was het duel beslist.

Diep in blessuretijd maakte Jóhann Gudmundsson na een knappe steekpass van dichtbij nog de aansluitingstreffer, maar grote kansen op de gelijkmaker vielen er in blessuretijd niet meer. Aan de andere kant maakte Mané wel alsnog zijn tweede: Burnley nam veel risico en de Liverpool-speler profiteerde aan de andere kant simpel van de geboden ruimte, nadat Heaton uitkwam, maar de bal niet had.

Zodoende blijft Liverpool in het spoor van Manchester City, maar alvorens het de Engelse titelstrijd hervat, wacht komende woensdag de return van de achtste finale van de Champions League op bezoek bij Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen