Emmen pakt in slotfase punt tegen tien man van Heracles

10 maart 2019, 16:31

FC Emmen en Heracles Almelo hebben een punt overgehouden aan het treffen op De Oude Meerdijk. Heracles kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Adrian Dalmau, maar moest vlak voor rust met tien man verder na twee gele kaarten voor Tim Breukers. Het leek in de tweede helft lang goed te gaan voor de uitploeg, maar vlak voor tijd kopte invaller Sven Braken de 1-1 binnen.

De regen viel met bakken uit de lucht voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Emmen en Heracles Almelo. Het werd er daardoor niet makkelijker door voor de spelers om goed in hun spel te komen. Al snel probeerde Anco Jansen het daarom van heel ver met een zwabberbal, maar Janis Blaswich kon de inzet keren.

De spelers van zowel Emmen als Heracles leken het in de eerste helft moeilijk te hebben met de zware weersomstandigheden. Het snelle kunstgras maakte het lastig om goed combinatievoetbal te spelen. Emmen nam na het doelpunt van Heracles weer het overwicht en zag Jafar Arias volledig vrij voor het doel van Heracles recht in de handen van Blaswich koppen. Vlak na deze kans schoot Caner Cavlan van afstand net naast.

Op slag van rust een grote tegenvaller voor Heracles. Aanvoerder Breukers pakte binnen een minuut twee gele kaarten en kon richting de kleedkamers. Beide gele kaarten leken wat aan de zware kant, maar slim was het niet van de vleugelverdediger.

Heracles leunde achteruit en probeerde er sporadisch met een counter uit te komen. De uitploeg kwam weinig in de problemen achterin, maar creëerde zelf geen enkele kans. Halverwege de tweede helft werd er zelfs een oranje bal bijgehaald door scheidsrechter Siemen Mulder, zo wit werd het veld in De Oude Meerdijk.

Vlak voor het einde van de wedstrijd viel alsnog de gelijkmaker voor Emmen. Alle ballen werden lang in het strafschopgebied van Heracles geslingerd. Uit een van die voorzetten kopte invaller Braken de bal knap tegen de touwen. In het restant van de wedstrijd probeerde Emmen op zoek te gaan naar de winnende en bijna lukte het de thuisploeg nog. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte Bart van Hintum de bal richting het eigen doel, maar tot zijn opluchting viel de bal met behulp van de paal naast.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Emmen: Kjell Scherpen 6,5; Glenn Bijl 7, Keziah Veendorp 6,5 (Alexander Bannink -), Andrej Lukic 6 (Sven Braken 7), Nick Bakker 6, Caner Cavlan 7; Hilal Ben Moussa 6,5 (Luciano Slagveer -), Michael Chacon 6; Michael de Leeuw 6, Jafar Arias 5, Anco Jansen 6,5

Heracles Almelo: Janis Blaswich 7; Tim Breukers 4, Maximilian Rossmann 6,5, Dario van den Buijs 6,5, Lennart Czyborra 5,5 (Lerin Duarte -); Yoëll van Nieff 6 (Wout Droste 6,5), Alexander Merkel 6, Mohammed Osman 6,5; Brandley Kuwas 6 (Bart van Hintum 6,5), Adrian Dalmau 7, Kristoffer Peterson 6

Man of the Match: Glenn Bijl

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen