Gosens na sollicitatie bij Oranje matchwinner voor Atalanta

10 maart 2019, 17:03   Bijgewerkt: 10 maart 2019, 17:15

Dankzij Robin Gosens (op archiefbeeld) heeft Atalanta goede zaken gedaan om de Europese ambities te realiseren. De oud-Heraclied, die deze week flirtte met het Nederlands elftal, hielp zijn club aan een kostbare overwinning op Sampdoria (1-2). Stefan de Vrij won zondagmiddag in eigen huis van SPAL (2-0).

Sampdoria - Atalanta 1-2

Gosens zette zijn open sollicitatie voor Oranje kracht bij door Atalanta aan een belangrijke overwinning te helpen. De Duitser met een Nederlands paspoort liet in de slotfase de 1-2 noteren. Een moeilijke voorzet naar de tweede paal werkte hij binnen. Daarvoor scoorden Duvan Zapata (Atalanta) en Fabio Quagliarella (Sampdoria) vanaf de penaltystip. Gosens' winnende treffer betekent dat Atalanta de Europese plaatsen in het vizier houdt. De werkgever van Marten de Roon en Hans Hateboer, die beiden de hele wedstrijd meespeelden, staat zevende met evenveel punten als Torino en AS Roma, dat maandag nog speelt tegen Empoli. Een plek bij de eerste zes levert in Italië Europees voetbal op.

De 1-2 van Gosens:

Internazionale - SPAL 2-0

Internazionale, met Stefan de Vrij in de basis, leverde een bar slechte eerste helft. Maar het zat de thuisploeg ook niet helemaal mee. Een doelpunt van Lauro Martinez werd na inmenging van de VAR afgekeurd. De spits zou bij het aannemen van de bal zijn arm hebben gebruikt. Ook viel Marcelo Brozovic voor rust uit met een blessure. Een domper, omdat Radja Nainggolan ook met een blessure kampt en Ivan Perisic niet honderd procent fit is. Toch sloot Inter het duel met SPAL met een glimlach af. Door doelpunten van Matteo Politano en Roberto Gagliardini boekten de Nerazzurri een zege en kan de blik op de Europese return tegen Eintracht Frankfurt, waarna op zondag AC Milan wacht.