Rutten plaatst zich met Anderlecht voor play-offs

10 maart 2019, 19:56   Bijgewerkt: 10 maart 2019, 20:04

Het RSC Anderlecht van Fred Rutten heeft zich zondagavond geplaatst voor de play-offs, waarin zes teams strijden om de Belgische titel. De club van de Nederlandse trainer is door een 2-0 overwinning op KV Kortrijk naar de vijde plaats gestegen en kan een top zes-notering niet meer mislopen.

Sven Kums nam zijn ploeg bij de hand in de één-na-laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. De ervaren middenvelder - in het verleden nog speler van sc Heerenveen - opende na een halfuur de score met een schot van afstand. De aanvoerder van Anderlecht was ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt, dat twintig minuten voor tijd viel.

Anderlecht passeert door de zege St. Truiden, dat gelijkspeelde bij Excelsior Moeskroen, op de ranglijst. St. Truiden en KAA Gent, de nummers zes en zeven van de Belgische competitie, volgen op één punt. Zij nemen het op de laatste speeldag tegen elkaar op en kunnen zodoende niet beide Anderlecht achterhalen. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie neemt de ploeg van Rutten het nog op tegen Oostende.

Vormer trefzeker

Het Nederlands getinte Club Brugge, dat eveneens zeker is van een plek in de play-offs, haalde zondagavond uit bij Eupen. Ruud Vormer droeg met een doelpunt bij aan de 0-4 zege. De Nederlandse middenvelder krulde vlak voor rust een vrije trap in de kruising. Stefano Denswil stond ook aan de aftrap in Eupen. Sofyan Amrabat bleef negentig minuten op de bank en Arnaut Danjuma Groeneveld ontbrak vanwege een slepende blessure.