Huntelaar en Mazraoui verlengen contract bij Ajax

10 maart 2019, 20:39   Bijgewerkt: 10 maart 2019, 22:42

Ajax sluit een topweek met overwinningen op Real Madrid en Fortuna Sittard af met dubbel contractnieuws. Zowel Klaas-Jan Huntelaar als Noussair Mazraoui heeft zijn handtekening onder een nieuw contract gezet. Huntelaar plakt er nog een jaar aan vast en ligt nu tot volgend jaar zomer vast. Mazraoui heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2022 gezet.

Huntelaar keerde twee en een half jaar terug naar Ajax na avonturen bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Hoewel hij in zijn tweede Ajax-periode nog vaak in de basis startte, lijkt hij zich steeds meer te moeten schikken in een reserverol. "Klaas-Jan is heel belangrijk voor ons. Hij voegt veel toe aan deze selectie, onder meer omdat hij een enorme winnaarsmentaliteit heeft", vertelt Marc Overmars via de officiële clubkanalen. 

De directeur voetbalzaken noemt Huntelaar een 'honderd procent prof' en stelt dat de ervaren aanvaller jongere spelers op sleeptouw neemt. "Kijk daarnaast naar het aantal goals dat hij alweer heeft gemaakt, daarmee laat hij ook in wedstrijden zien veel waarde te hebben voor Ajax. Ik weet zeker dat hij dat in het de komende maanden en komend seizoen ook zal hebben, dus we zijn blij dat hij heeft verlengd."

"Noussair is nog maar 21 jaar en op meerdere posities inzetbaar. We hebben goede gesprekken gevoerd met zijn agent Mustapha Nakhli over zijn toekomst. Natuurlijk kan ook hij naar het buitenland, maar het is goed dat zij beiden ook vinden dat een langer verblijf bij Ajax het beste voor 'Nous' is", aldus Overmars.

"Wij zijn erg tevreden over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt", gaat Overmars verder. "Hij toont aan dat doorzettingsvermogen een belangrijke kwaliteit is om te koppelen aan voetbaltechnische vaardigheden die hij bezit. Hij heeft zich de afgelopen jaren op een geweldige manier omhoog geknokt en is het predikaat 'talent' voorbij,  maar hij kan hier nog veel meer stappen maken, daar zijn wij van overtuigd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen