Assist Promes bij winnend Sevilla, Napoli morst punten

10 maart 2019, 21:35

Sevilla heeft zondag een einde gemaakt aan een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder overwinning. Mede dankzij een assist van Quincy Promes won de Zuid-Spaanse club met 5-2 van Real Sociedad. In Italië morste Napoli tegen Sassuolo (1-1), waardoor het gat met koploper Juventus nu achttien punten is.

Sevilla - Real Sociedad (5-2)

Het was voor Sevilla alweer een tijdje geleden dat het een wedstrijd in de Spaanse competitie won. Voor zondag dateerde de laatste overwinning van 26 januari, toen Levante met 5-0 werd verslagen. Sevilla wil volgend seizoen graag in de Champions League uitkomen, maar zal dan in het slot van het seizoen beter moeten presteren dan de afgelopen weken.

Tegen Real Sociedad gaf Sevilla het startschot van de eindsprint. De 5-2 zege werd ingeleid door een doelpunt van Pablo Sarabia, die scoorde op aangeven van Promes. De bezoekers kwamen snel langszij, maar door een onvervalste hattrick van Wissam Ben Yedder na rust won Sevilla vrij simpel. In de laatste twintig minuten scoorde Sociedad-aanvaller Mikel Oyarzabal nog twee keer: eenmaal in het goede en eenmaal in het verkeerde doel. De Spanjaard had in de eerste helft ook al voor de gelijkmaker getekend.

Sassuolo - Napoli (1-1)

Napoli is dit seizoen niet bij machte om Juventus bij te houden en verloor vorige week ook nog eens met 2-1 van de Oude Dame. De Napolitanen slaagden er zondagavond niet in om zich te revancheren voor de nederlaag in de topwedstrijd. Op bezoek bij Sassuolo keek Napoli tot vlak voor het laatste fluitsignaal tegen een 1-0 achterstand aan. Met een late goal bezorgde Lorenzo Insigne zijn ploeg alsnog een punt.