Rutten vindt uitspraak van zijn assistent Zetterberg ongepast

11 maart 2019, 10:00

Fred Rutten is verbaasd over een uitspraak die Pär Zetterberg onlangs heeft gedaan. De assistent-trainer van RSC Anderlecht vertelde aan de pers dat toptalent Yari Verschaeren (17) meer de lange bal moet hanteren. Rutten vindt dat geen handige uitspraak van Zetterberg.

Op de persconferentie na de zege op KV Oostende werd Rutten gevraagd of hij het eens was met de opmerking van de Zweedse assistent. "Nee", wordt de Nederlandse trainer geciteerd door Sporza. "Daar verschillen wij van mening. Ik ben het er absoluut niet mee eens. Ik vind dat je jonge spelers niet moet zeggen wat ze moeten doen. Jonge spelers moet je laten ontplooien met de kwaliteiten die ze hebben. Al het andere zal in de toekomst wel gebeuren."

Rutten legt uit dat hij zijn spelers niet vertelt wat ze moeten doen. "Zeker niet aan toptalenten, want die hebben dat van zichzelf. Het bevreemdt me eigenlijk dat een grote speler (Zetterberg, red.) dat zo publiekelijk zegt. Dat verbaast me een beetje", aldus Rutten, die zegt dat de uitspraak hem niet stoort. "We leven in een contintent waar een mening vrij gegeven mag worden."

Door de zege op Oostende plaatste Anderlecht zich zondag voor de play-offs voor de Belgische titel. De club staat vijfde en kan niet meer uit de top zes vallen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen