De Jong stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van De Graafschap

11 maart 2019, 13:13

Henk de Jong vertrekt na dit seizoen bij De Graafschap. De oefenmeester kan zijn werkzaamheden niet langer combineren met zijn gezinssituatie en voelt zich daarom genoodzaakt om niet in te gaan op de 'mooie aanbieding' die de club hem recentelijk deed. "Ik heb deze beslissing met pijn in mijn hart genomen, maar het voelt op dit moment wel als de beste oplossing."

Dat laat De Graafschap weten op de clubsite. Eerder liet hij al weten te twijfelen omdat zijn vrouw 'niet fit is' momenteel en hij kiest dan ook nu voor zijn familie. "Ik wil gewoon meer bij mijn gezin zijn. Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie ook geen optie. Dan moet je eerlijk zijn en zeggen: 'we hebben al die jaren geweldig samengewerkt, maar aan het einde van het seizoen stopt het'. Ik ga er nu alles aan doen om deze geweldige club in de Eredivisie te houden", aldus de coach, die sinds twee jaar scepter zwaait in Doetinchem.

Bij De Graafschap balen ze van het besluit van De Jong, met wie ze graag verder hadden gewild. Toch is er ook respect voor de keuze. "Wij betreuren dit besluit, we waren graag met Henk doorgegaan", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Hij past bij onze club. We respecteren zijn beslissing en hebben er begrip voor, hij kiest voor zijn gezin en dat staat op de eerste plaats. We hebben er alle vertrouwen in dat Henk zich tot de laatste dag inspant om ons in de Eredivisie te houden."

Wat er met assistent-trainer Sandor van der Heide gaat gebeuren, heeft de club nog niet bekend gemaakt. In het verleden was De Jong werkzaam bij SC Cambuur als hoofdtrainer, de club met wie hij - net als met De Superboeren - promoveerde naar de Eredivisie. Destijds behield hij de Leeuwarders in zijn eerste seizoen voor degradatie. Hoewel zijn naam recentelijk bij SC Cambuur viel, is dat volgens de coach niet aan de orde, zo liet hij eerder al weten

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen