Strafeis blijft staan: Feyenoord wedstrijd met leeg Vak S

11 maart 2019, 14:10

Feyenoord heeft maandag slecht nieuws gekregen uit Zeist. De tuchtcommissie van de KNVB heeft het voorstel van de aanklager betaald voetbal overgenomen en de Rotterdamse club - naast een boete van vijftienduizend euro - een wedstrijd zonder publiek opVak S opgelegd. Alle seizoenkaarthouders van dat vak zijn op donderdagavond 4 april niet welkom tegen sc Heerenveen.

De aanhang van Feyenoord stak afgelopen december in het thuisduel met PSV vuurwerk af, waarop de aanklager in actie kwam. Na het horen van de strafeis besloten de Rotterdammers de zaak te laten voorkomen bij de tuchtcommissie. De club was van mening dat de sanctie te zwaar was, maar de inspanningen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Aanvankelijk zou Vak S leeg moeten blijven tegen Willem II, maar Feyenoord zit de straf nu uit tegen sc Heerenveen.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk zegt moedeloos te worden van de groep die vuurwerk, fakkels en rookpotten blijft afsteken. "Als club en stadion doen we er van alles aan om vuurwerk te weren. Er wordt gefouilleerd, we zetten honden in en denken nu toch weer na over het plaatsen en structureel richten van nog meer camera's op bepaalde vakken en overige extra maatregelen om de pakkans van daders te vergroten. Maar we willen ook gastvrij blijven voor die 99 procent die hier wel gewoon naartoe komt voor een mooie en leuke voetbalmiddag of -avond", zegt hij via de clubkanalen.

"We waarschuwen ook voortdurend voor de risico's die er aan kleven voor de daders zelf en ook voor overige mensen op het vak", gaat hij verder. "Helaas lijkt het er vooralsnog op dat het deze groep vooral te doen is om het te verpesten voor de club en de rest van het publiek, in plaats van het daadwerkelijk positief steunen van het team. Want tonen dat je 100 procent achter het team staat en dat je de spelers vleugels wilt geven, dat kan op heel andere en veel betere manieren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen