Overzicht MLS: Leerdam scoort en wint, Zlatan afwezig en Vela

11 maart 2019, 14:12

In de tweede speelronde van de MLS kreeg Frank de Boer volgende tik te verwerken als trainer van Atlanta United: zijn ploeg gaf een voorsprong in de slotfase nog uit handen. Verder maakte Kelvin Leerdam een doelpunt bij het winnende Seattle Sounders, werd het gemis van Zlatan Ibrahimovic gevoeld bij LA Galaxy en zette Carlos Vela zijn ambitie om MVP te worden van de MLS met een doelpunt flink kracht bij.

Zaterdag

Chicago Fire - Orlando City: 1-1

Chicago Fire leek lange tijd tegen een nederlaag in eigen huis aan te lopen. Johan Kappelhof zag er vlak na rust niet goed uit bij de 0-1 van Dom Dwyer, maar de Amsterdammer werd vlak voor het laatste fluitsignaal gered door een goal van aankoop C.J. Sapong.

New England Revolution Columbus Crew SC: 0-2

Twee treffers van Gyasi Zardes zorgden er voor dat Columbus Crew met een 0-2 zege huiswaarts keerde. Columbus dankte haar keeper Zach Steffen, die bij 0-1 een penalty stopte. Zardes maakte vervolgens in de 96e minuut zijn tweede van de middag.

FC Dallas - LA Galaxy: 2-0

LA Galaxy moest het in Texas stellen zonder Zlatan Ibrahimovic, die niet geheel fit was. Het had zijn weerslag op de wedstrijd, want Galaxy kwam er zonder de Zweed niet aan te pas en verloor.

Houston Dynamo - Montreal Impact: 2-1

Houston Dynamo versloeg in eigen huis Montreal Impact met 2-1. Dat deed het net als in speelronde 1 nog zonder oud-PSV'er DaMarcus Beasly. De 1-1 van José Rodriguez mocht er zijn:

Real Salt Lake - Vancouver Whitecaps FC: 1-0

Voor oud-FC Groningen aanvaller Albert Rusnák werd het een mooi weekend. De Slowaak maakte vanaf de penaltystip de enige en dus winnende treffer namens Real Salt Lake.

San José Earthquakes - Minnesota United: 0-3

De San José Earthquakes van Danny Hoesen, Guram Kashia en Valeri Qazaishvili zijn het nieuwe MLS-seizoen dramatisch begonnen. Na een nederlaag tijdens het openingsweekend was tijdens speelronde twee Minnesota United met maar liefst 0-3 te sterk voor de ploeg uit Californië. De beide Georgiërs met een verleden bij Vitesse speelden de gehele wedstrijd, terwijl Hoesen het opnieuw met een invalbeurt moest doen.

Seattle Sounders - Colorado Rapids: 2-0

Kelvin Leerdam doet namens de Seattle Sounders vooralsnog een gooi naar de topscorerstitel, want net als vorige week opende de verdediger de score namens zijn ploeg. Dat deed hij al na vijf minuten, waarna Raúl Ruidiaz enkele minuten later de score wist te verdubbelen en daarmee al vroeg in het duel de eindstand op het bord zette.

Zondag

NYC FC - DC United: 0-0

Een bloedeloos gelijkspel tussen NYC FC en DC United, waarbij vooral de beide keepers zich wisten te onderscheiden. De wedstrijd werd gespeeld in het Yankee Stadium in New York, waar men een wat provisorisch voetbalveld leek te hebben neergelegd.

Sporting Kansas City - Philadelphia Union: 2-0

Opnieuw een nederlaag voor Haris Medunjanin en zijn Philadelphia Union. De bezoekers kregen bij een 1-0 stand nog wel een strafschop, maar die werd gemist door Marco Fabian. Diezelfde Fabian werd even later op aanraden van de VAR met rood van het veld gestuurd. Philadelphia legde eerder deze week voormalig Heraclied Jamiro Monteiro vast, maar de middenvelder zat nog niet bij de selectie.

Atlanta United - FC Cincinnati: 1-1

Ook voor Frank de Boer werd speelronde twee een bittere pil. Op de avond dat zijn ploeg de in December veroverde MLS-cup eindelijk met haar publiek kon vieren liep het opnieuw tegen puntverlies in de competitie aan. Nieuwkomer Cincinnatti FC kwam snel op achterstand in Atlanta, maar hield stand en kon vlak voor tijd de 1-1 maken. Roland Lamah, in het seizoen 2007-2008 nog actief voor Roda JC, scoorde namens de bezoekers.

LAFC - Portland Timbers: 4-1

Ter afsluiting van speelronde 2 maakte LAFC in eigen huis gehakt van de Portland Timbers. Carlos Vela was de grote man bij de thuisploeg. De Mexicaan gaf maar liefst drie assists en maakte zelf de 4-1.