Hoeness: "Louis van Gaal is een van beste trainers ter wereld"

11 maart 2019, 19:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal mag dan al zo'n acht jaar niet meer de coach van Bayern München zijn, aanzien heeft hij nog altijd in het zuiden van Duitsland. Voorzitter Uli Hoeness is namelijk vol lof over de Nederlandse trainer en geeft aan dat Bayern al die jaren nog baat heeft bij Van Gaals ideeën.

Op de website van de Bundesliga-koploper doet Hoeness zijn verhaal over de coach die Bayern in 2010 naar de finale van de Champions League wist te leiden. "Louis van Gaal is een van de beste trainers ter wereld. In mijn ogen is hij verantwoordelijk voor een fundamentele verandering in de voetbalfilosofie van Bayern München. Hij heeft hier een speelwijze geïntroduceerd die gebaseerd is op balbezit en positiespel." Volgens Hoeness profiteerden opvolgers Jupp Heynckes en Pep Guardiola volop van Van Gaals manier van coachen.

Op persoonlijk vlak hadden Hoeness en Van Gaal geregeld mot, erkent de preses. "Helaas is hij een persoon die moeilijk te bereiken is. Hij behield altijd een bepaalde afstand, waardoor we nooit zo close werden als ik wilde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen