Beloftes Ajax en AZ zien De Wit uitvallen en spelen gelijk

11 maart 2019, 23:21

Op De Toekomst hebben Jong Ajax en Jong AZ de punten gedeeld in de Eerste Divisie. De Amsterdamse gastheren kenden de eerste 65 minuten een oervervelende avond, want al na vijf minuten raakte Dani de Wit vanwege een vleeswond geblesseerd en even leek Ajax op een nederlaag af te stevenen. Noa Lang zorgde halverwege de tweede helft echter voor de gelijkmaker: 1-1.

In Amsterdam werd het dieptepunt van het duel al na een handvol minuten bereikt. De Wit, in Santiago Bernabéu afgelopen dinsdag nog invaller, liep een vleeswond op na een ongelukkige valpartij. Erik ten Hag kwam meteen polshoogte nemen bij de onfortuinlijke 21-jarige middenvelder. Hoe lang hij afwezig is bij de Amsterdammers, is nog niet bekend, al lijkt het kwetsuur mee te vallen.

Hoewel Ajax lange tijd de beste kansen had, was het AZ dat in de tweede helft de score wist te openen. Jeremy Helmer zorgde in de hoofdstad voor de openingstreffer. Vanaf dat moment richtte Ajax zich echter op en het duurde niet lang voordat de gelijkmaker werd binnengeknikt: Noa Lang kopte raak na een goede voorzet van Vaclav Cerny. Hoewel AZ via Helmer nog een dot van een kans kreeg, bleef hij in Amsterdam bij 1-1.

Het gelijkspel zorgt ervoor dat beide ploeg één plekje stijgen in de Eerste Divisie. Jong Ajax staat nu achtste, Jong AZ bezet de zeventiende stek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen