Ranieri luistert terugkeer AS Roma op met moeizame zege

11 maart 2019, 22:30   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 08:05

De terugkeer van Claudio Ranieri heeft AS Roma een 2-1 overwinning opgeleverd in de thuiswedstrijd tegen Empoli. Met de opvolger van de vorige Eusebio di Francesco langs de lijn boekte de club van Justin Kluivert en Rick Karsdorp een moeizame, maar zeer belangrijke driepunter in de strijd om de vierde plaats. Kluivert kreeg van Ranieri de kans vanaf de aftrap, terwijl Karsdorp pas in de slotfase in actie moest komen.

De overwinning komt als geroepen voor AS Roma, dat een onrustige week achter zich laat. Na de uitschakeling in de Champions League tegen FC Porto en de moeizame serie wedstrijden in de eigen Serie A besloot het bestuur om Di Francesco aan de kant te schuiven. Ranieri, niet zo heel veel eerder ontslagen bij Fulham, werd aangesteld als opvolger en zijn eerste klus was het thuisduel tegen Empoli, dat net boven de rode degradatiestreep staat.

Onder leiding van Di Francesco begon Kluivert vaker op de bank dan vanaf de aftrap, maar Ranieri besloot de Nederlander in tegenstelling tot Karsdorp te laten starten. Het begin was spectaculair, want na negen minuten zorgde een knal van Stephan el Shaarawy voor een prachtige openingstreffer.

Het was de eerste hint tot een amusante eerste helft, want nog geen drie minuten later werkte Juan Jesus de gelijkmaker in eigen doel. Roma bleef echter sterker en tot tevredenheid van Ranieri, die de club tussen 2009 en 2011 ook onder zijn hoede had, maakte Patrik Schick na ruim een half uur spelen de 2-1 voor de gastheren.

Daar waar de Romeinen voor rust de controle leken de hebben, waren de in degradatienood verkerende gasten in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg. Cristian Dell'Orco was er het een kopbal het dichtsbij, maar hij knikte net naast het doel van Roma. In de slotfase moest ook nog rechtsback Alessandro Florenzi na een ogenschijnlijk onterechte tweede gele kaart naar de kant, waardoor Empoli de laatste minuten kon aanzetten. Vanwege het wegsturen van Florenzi moest Karsdorp de verdediging ten koste van Kluivert versterken.

De beschietingen van Empoli ten spijt, de subtopper hield stand in eigen huis en gaf zo het debuut van Claudio Ranieri wat extra cachet. Daarvoor had het wel de VAR nodig, want hij keurde in de slotfase nog een treffer van Krunic af. Door de driepunter is het verschil met Internazionale nog maar drie punten. De Milanezen staan vierde en die plek geeft recht op Champions League-voetbal.

Fortuna Düsseldorf – Eintracht Frankfurt: 0-3.

In Düsseldorf heeft Eintracht Frankfurt de ongeslagen reeks in 2019 voortgezet. Met Jonathan de Guzman in de basis en Jetro Willems vanaf de bank werd laagvlieger Fortuna Düsseldorf verslagen. Gonçalo Paciencia maakte drie minuten na rust het eerste doelpunt en in de slotfase zorgde invaller Sebastian Haller met twee treffers voor de beslissing. Zodoende wipt Eintracht over Bayer Leverkusen heen naar de vijfde plaats en heeft het halverwege maart nog geen duel verloren in dit kalenderjaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen