Vier goals in een kwartier levert Benfica peperduur puntverlies op

11 maart 2019, 23:22

Benfica heeft in een knotsgekke tweede helft dure punten verspeeld in de strijd om de Portugese landstitel. In eigen huis gaf het een razendsnel verkregen 2-0 voorsprong weer net zo snel uit handen tegen Belenenses. Na vier goals in een kwartier stokte de teller bij 2-2 en is FC Porto de lachende derde.

Beide ploegen hebben nu zestig punten, al heeft Benfica een iets beter doelsaldo. Dat leken ze in het eigen stadion na twintig minuten in de tweede helft lekker op te vijzelen, want dankzij Jonas en een eigen goal van Nuno Coelho stond het 2-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Totdat de gasten aan de hand van een oud-speler van FC Porto volledig terugkwamen in de wedstrijd. Diogo Viana, die tien jaar geleden ook nog op huurbasis voor VVV-Venlo uitkwam, maakte luttele minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer en zag dat nog geen twee minuten later dat ploegmaats João Alves de gelijkmaker produceerde: 2-2. In de slotfase hield Belenenses ook na een rode kaart voor Eduardo Henrique stand.

Duur puntverlies voor Benfica dus, dat nu alleen op doelsaldo boven Porto staat. Met nog negen duels te gaan is het onverminderd spannend in Portugal, want ook Sporting Braga mag met vijf punten achterstand nog hopen. Sporting Portugal van Marcel Keizer en Bas Dost heeft acht punten minder dan de lijstaanvoerders.