Spoorboekje: Bayern en Liverpool vechten om CL-ticket

13 maart 2019, 07:00   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 23:44

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 13 maart.

Specials

Tops en flops

De dinsdagavond in de Champions League heeft veel stof tot napraten gegeven. Cristiano Ronaldo hielp Juventus met een hattrick langs Atlético Madrid in en wedstrijd die uitstekend geleid werd door Björn Kuipers, terwijl Manchester City de vloer aanveegde met Manchester City (7-0). De tops en flops passeren vandaag de revue in onze vaste Champions League-rubriek.

Wedstrijden

Ajax - PEC Zwolle (18.30 uur)

Er is veel te doen geweest om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle: om de Amsterdamse club meer rust te gunnen in aanloop naar het returnduel met Real Madrid besloot de KNVB de wedstrijd te verzetten. Na veel gedoe gingen de Zwollenaren onder protest akkoord met de nieuwe datum. Vanavond is het zover: dan spelen Ajax en PEC Zwolle tegen elkaar en gaan de Amsterdammers proberen het gat met koploper PSV terug te brengen tot twee punten.

FC Barcelona - Olympique Lyon (21.00 uur)

Wordt FC Barcelona de volgende favoriet die wordt uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League? Wel als het aan Olympique Lyon ligt. De club van Memphis Depay en Kenny Tete hopen de Ajax-stunt te herhalen en weer een Spaanse grootmacht uit het miljardenbal te knikkeren. Na de 0-0 van drie weken geleden in Lyon kan het in elk geval alle kanten op in Camp Nou.

Bayern München - Liverpool (21.00 uur)

Hoe het ook afloopt in München: er vliegt vanavond een favoriet uit de Champions League. Na de 0-0 op Anfield belooft het een bijzonder spannende ontmoeting te worden tussen de Duitse en Engelse grootmacht. Bayern München is in goeden doen en won de laatste vijf competitiewedstrijden. Liverpool liet de voorbije weken juist wat steekjes vallen in de Premier League en is de koppositie kwijtgeraakt aan Manchester City. Bij Bayern ontbreekt nog altijd Arjen Robben, maar met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bij Liverpool zal er genoeg Nederlandse inbreng zijn in Zuid-Duitsland.

Voetbal op tv

18.30 uur: Ajax - PEC Zwolle, FOX Sports 1 - live verslag van het Eredivisie-duel

21.00 uur: FC Barcelona - Olympique Lyon, Ziggo Select - live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Bayern München - Liverpool, Ziggo Voetbal/Veronica - live verslag van het Champions League-duel

23.15 uur: Cruzeiro - Deportivo Lara, FOX Sports 4 - live verslag van het Copa Libertadores-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen