Feyenoord en Kökcü akkoord over contract tot medio 2023

12 maart 2019, 14:29   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 14:35

Orkun Kökcü gaat voorlopig nog niet weg bij Feyenoord. De Rotterdammers melden via de officiële kanalen dat de club en speler een principe-akkoord hebben bereikt over een nieuw contract. Binnenkort ondertekent het achttienjarige toptalent een verbintenis tot de zomer van 2023. Het huidige contract van de doorgebroken middenvelder loopt medio 2020 af.

Kökcü heeft de voorbije maanden snel naam gemaakt in de Eredivisie. Begin december maakte de jonge middenvelder zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. Kökcü speelde tegen FC Emmen (1-4) een helft mee en bekroonde zijn eerste officiële wedstrijd met een doelpunt. Daarna kwam hij nog vijf keer in actie voor de Rotterdamse clubs, waarvan twee keer als basisspeler. Afgelopen weekend startte hij nog tegen Vitesse (1-1) en scoorde hij zijn tweede Eredivisie-goal.

"Dat ik nog geen twee jaar nadat ik hier mijn eerste profcontract heb getekend alweer mijn handtekening mag zetten onder een nieuw contract maakt mij ongelooflijk trots", aldus de middenvelder. "Met de ontwikkeling die ik dit jaar heb doorgemaakt, heb ik dit af kunnen dwingen. Het motiveert mij alleen maar nog meer om de volgende stappen te zetten. Ik heb uitgebreid met de club gesproken over de plannen met mij en voel het vertrouwen dat ik hier bij Feyenoord de komende jaren kan uitgroeien tot een vaste waarde."

Kökcü staat naar verluidt ook hoog op lijstjes van scouts van Europese topclubs, dus is technisch directeur Martin van Geel vanzelfsprekend blij dat de middenvelder voor een toekomst in Rotterdam heeft gekozen. "Orkun heeft alles wat een moderne creatieve middenvelder nodig heeft en daarmee de potentie om hier de komende jaren ontzettend belangrijk te worden. Bovendien is hij tweebenig, wat hem nóg completer maakt. Naast al zijn voetballende kwaliteiten beschikt hij ook over de juiste mentaliteit om die potentie waar te maken. Hier gaan we veel plezier aan beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen