Feyenoord-fans overwegen lege Kuip als statement naar KNVB

12 maart 2019, 22:00

Fans van Feyenoord zijn niet te spreken over het feit dat de tuchtcommissie van de KNVB vasthoudt aan de strafeis van de aanklager betaald voetbal. Feyenoord kreeg maandag te horen dat Vak S op 4 april leeg moet blijven blijven tegen sc Heerenveen. Een slecht besluit, vindt de Supportersraad.

Eerder vandaag (dinsdag) sprak supportersvereniging FSV De Feijenoorder zich al uit tegen het besluit en ook de Supportersraad is boos. Mark de Bokx, lid van de Supportersraad, geeft dat aan tegenover RTV Rijnmond. De fans overwegen het duel met de Friezen te boycotten.  "Een lege Kuip is natuurlijk wel een signaal naar de KNVB toe", zegt hij.

De Bokx is niet te spreken over de strafmaat. "Het collectief - een vak - wordt gestraft voor het feit dat er vuurwerk is afgestoken. De straf is buitenproportioneel. Een boete is ook niet mooi, maar daar kun je nog mee leven. Maar dat een heel vak niet mag komen om te supporteren, is een beetje het begin van het einde. Wat gaat er straks komen? Waar eindigt dit?"

Lees ookStrafeis blijft staan: Feyenoord wedstrijd met leeg Vak S

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen