Geweldige Ronaldo loodst Juventus langs Atlético Madrid

12 maart 2019, 23:04   Bijgewerkt: 12 maart 2019, 23:39

Juventus heeft zich ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De koploper van de Serie A maakte de 2-0 nederlaag in Madrid goed door in Turijn met 3-0 te winnen in een zinderend duel. Cristiano Ronaldo was de grote man met drie doelpunten en houdt zodoende zicht op een nieuwe eindzege in het kampioenenbal.

De opdracht voor Juventus was vooraf duidelijk. Het team van Massimiliano Allegri moest drie keer scoren om de 2-0 uitnederlaag in Madrid weg te poetsen. Atlético Madrid staat bekend om het goed kunnen verdedigen van dit soort resultaten en het spelbeeld was vooraf dus wel ongeveer uit te tekenen. Juventus schoot uit de startblokken in de hoop een snelle treffer te forceren. Dit lukte ook. De eerste goede kans was meteen raak. Aanvoerder Giorgio Chiellini schoot een corner binnen, nadat sterspeler Ronaldo de bal van doelman Jan Oblak had afgepakt. Björn Kuipers, het enige Nederlandse tintje aan dit duel, besloot echter anders en keurde de treffer meteen af. Volgens hem had Ronaldo doelman Oblak gehinderd en liet hij daarom de bal los. Ook de VAR ging hier uiteindelijk in mee en dat leek na bestuderen van de beelden de juiste beslissing.

Het lukte Juventus echter niet om meteen daarna verder door te drukken. De kansen die het kreeg waren te klein. Bernardeschi schoot een vrije trap net naast en zijn poging uit een omhaal ging over. Vlak voor de rust waren er nog wel twee dotten van kansen voor Juventus. Chiellini zag Oblak zijn inzet uit een corner net over de lat tikken en Ronaldo kopte een voorzet van Leonardo Spinazzola naast. Atlético kwam er eigenlijk niet uit, totdat Morata in de blessuretijd van de eerste helft ineens voor Szczesny opdook en een voorzet een nipt over kopte. Het illustreerde meteen het gevaar voor Juventus. De ploeg had de wedstrijd namelijk in handen, maar de tegenstander krijgt ook altijd kansen. En bij één Spaanse goal zou de klus bijna onmogelijk worden.

Het duel leek op een verlening uit te gaan draaien, maar vlak voor tijd pakte Juventus toch nog de volle buit. De derde treffer viel vanaf de strafschopstip. Bernardeschi was de zestien van de Madrilenen ingelopen en werd opzichtig geduwd door invaller Ángel Correa. Kuipers bestrafte deze oliedomme overtreding en Ronaldo schoot de penalty onberispelijk in de linkerhoek. Waar Atlético Madrid de hele wedstrijd tevergeefs probeerde de pot dicht te houden, lukte dat Juventus in de minuten daarna wel. Op deze zege van Juventus was uiteindelijk niks af te dingen. Atlético, dat vaak geroemd werd om het kunnen verdedigen van een voorsprong, zakte op dat punt door de mand. En omdat er ook aanvallend nagenoeg niks gecreëerd werd, had de ploeg simpelweg nergens recht op. Wederom had het strijdende team geen antwoord op Cristiano Ronaldo, die de Madrilenen in zijn tijd bij Real Madrid ook al zo vaak dwars zat. [photo,120945,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen