Southgate roept 'wisselaar' Rice direct op voor Engeland

13 maart 2019, 15:26   Bijgewerkt: 13 maart 2019, 15:33

De veelbesproken West Ham United-speler Declan Rice is opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland. Recentelijk gaf hij aan de voorkeur te geven aan Engeland boven Ierland - voor wie hij nog wel werd uitgeroepen tot talent van het jaar - en niet veel later is zijn eerste oproep voor The Three Lions al een feit.

De twintjarige voetballer speelde al drie interlands voor Ierland, maar omdat het slechts oefenduels betroffen, mag hij zijn keuze nog veranderen. En dat besloot hij nog niet zo lang geleden te doen. Vervolgens werd hij ook nog uitgeroepen tot 'Iers talent van het jaar', wat gezien zijn dubbele paspoort wel kon, maar enigszins beladen was.

"Zijn huidige vorm rechtvaardigt deze oproep. We zijn content met wat we hebben gezien in zijn persoonlijkheid, karakter en leiderschapskwaliteiten", zei bondscoach Gareth Southgate tijdens de persconferentie over Rice. Verder waren er geen hele grote veranderingen in de Engelse selectie, al geeft de afwezigheid van onder andere James Ward-Prowse genoeg stof tot discussie in Engeland.

Lees ook: Rice stelt Ierland teleur en kiest voor toekomst bij Engels elftal

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen