De Boer en Atlanta United ondanks zege uitgeschakeld

14 maart 2019, 07:38

Atlanta United is er in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) niet in geslaagd om de halve finale van de CONCACAF Champions League te bereiken. De Amerikaanse ploeg van trainer Frank de Boer won weliswaar met 1-0 van CF Monterrey, maar dat was na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd onvoldoende om door te stoten naar de laatste vier van het toernooi.

Heel verrassend is het niet dat Atlanta United is gestrand in de kwartfinale van het prestigieuze toernooi. Monterrey is een tegenstander formaat: in 2011, 2012 en 2013 won de Mexicaanse club het belangrijkste toernooi voor clubs in Noord-Amerika, de Caraïben en Centraal-Amerika. In de achtste finale rekende Atlanta United over twee wedstrijden nog af met Herediano uit Costa Rica.

In de returnwedstrijd tegen Monterrey viel het enige doelpunt van de wedstrijd tien minuten voor tijd. Josef Martínez, vorig seizoen topscorer in de MLS, bezorgde zijn ploeg de zege. Hoewel Atlanta is uitgeschakeld, is de overwinning toch een kleine opsteker voor De Boer. Hij wist in competitieverband nog niet te winnen. Eerst was DC United met 2-0 te sterk, afgelopen weekend liet Atlanta punten liggen tegen Cincinnati (1-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen