Zorgen bij Southgate door Engels succes in Champions League

14 maart 2019, 10:53

In navolging van Manchester United, Tottenham Hotspur en Manchester City plaatste Liverpool zich woensdag ook voor de laatste acht van de Champions League. Voor het eerst sinds het seizoen 2008/2009 zijn vier Engelse clubs vertegenwoordigd in de kwartfinale van het toernooi, maar het succes heeft ook zijn keerzijde. Gareth Southgate legt uit waarom.

De finale van de Champions League wordt op 1 juni gespeeld. Vijf dagen later neemt de Engelse nationale ploeg het in de halve finale van de Nations League op tegen Oranje. "Het kan een zooitje worden", vreest Southgate in gesprek met Engelse media. "Stel dat twee van onze teams zich plaatsen voor de finale van de Champions League. Dan zien we de internationals op z'n vroegst pas op de maandag voor de wedstrijd van donderdag."

Southgate zou het zonde vinden als hij zijn ploeg niet optimaal kan voorbereiden op de finaleronde van het toernooi. "We hebben ons vier maanden geleden geplaatst voor de halve finale en hebben de prachtige mogelijkheid om iets te winnen. En dan hebben we het team misschien niet bij elkaar? En met de emotie van de Champions League-finale, is het dan wel realistisch dat ze donderdag spelen? De internationals zullen een periode nog hebben om de knop om te zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen