Ziyech, De Jong en Mazraoui vraagtekens voor AZ-uit

14 maart 2019, 13:35

Erik ten Hag weet nog niet of hij over Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui kan beschikken als Ajax komende zondag op bezoek gaat op AZ. Dat vertelt de trainer op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Alkmaar. Ziyech en De Jong speelden woensdag al niet mee tegen PEC Zwolle (2-1), Mazraoui heeft een lichte blessure overgehouden aan dat duel.

Ziyech heeft een lichte kuitblessure, De Jong heeft last van zijn lies. Laatstgenoemde behoorde woensdag tot de wedstrijdselectie voor het duel met PEC Zwolle, maar kwam niet van de bank af. "Ik kan niet zeggen of ze zondag wel of niet aan de start staan. We hebben nog een paar dagen en de medische staf doet er alles aan om ze fit aan de streep te krijgen", aldus Ten Hag.

Mazraoui deed negentig minuten mee tegen de Zwollenaren, maar is dus niet ongeschonden uit de strijd gekomen. "Gisteren heeft Mazraoui een tik op zijn enkel gehad. Hij is vandaag binnen gebleven. We moeten bekijken hoe dat zich ontwikkelt. Tadic bleef ook binnen, maar dat had niet zozeer te maken met een blessure. Hij had buikklachten, dus ik verwacht dat het richting zondag wel oké zal zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen