Wedstrijd van de Week: neemt AC Milan afstand van Inter?

14 maart 2019, 18:12

San Siro loopt zondagavond vol voor de altijd beladen stadsderby tussen AC Milan en Internazionale. Niet alleen de eer, maar ook de derde plaats in de Serie A op de ranglijst staat op het spel in de Derby della Madonnina. Milan zit in een goede flow en staat op het punt de gehate buurman voorbij te streven  Met Remiqz blikken we vooruit op de Milanese burenruzie.

Head to Head

Wedstrijden: 222

Winst AC Milan: 76

Winst Internazionale: 79

Gelijkspel: 67

Keyplayers

{image[332049][right-half][]}Krzysztof Piatek

Een fenomeen, zo valt Krzysztof Piatek het best te omschrijven. Bij Genoa scoorde hij aan de lopende band en in dienst van AC Milan gaat de Poolse aanvaller vrolijk door met het maken van doelpunten. In zeven competitiewedstrijden scoorde Piatek al zes keer voor zijn nieuwe club, die sinds zijn komst geen enkele keer meer heeft verloren. Tel daarbij zijn goals in de Coppa Italia tegen Napoli (2-0) en het is duidelijk waarom sommige Milanese supporters nu al de vergelijking met Andriy Shevchenko maken.

{image[333082][right-half][]}Samir Handanovic

De man die Piatek zondag van scoren af moet houden, is Samir Handanovic. Statistisch gezien presteert de doelman uit Slovenië dit seizoen het best van alle keepers in de Serie A. Handanovic hield al dertien keer de nul en heeft daarmee ook het hoogste percentage clean sheets (48,1%). De voorbije weken heeft de doelman vaker de bal uit het net moeten vissen dan hem lief is. In de laatste zeven competitiewedstrijden hield hij slechts twee keer zijn doel schoon.

Team

{image[328212][right-half][]}Internazionale

De vorm van voor de winterstop heeft Internazionale nog altijd niet te pakken. In de tweede seizoenshelft won de ploeg van Stefan de Vrij nog maar drie keer in de Italiaanse competitie. En dan heeft Inter - op papier - niet eens zo'n zwaar programma achter de rug. De Nerazzurri zijn op de ranglijst gepasseerd door Milan, dat nu één punt meer heeft. Clubs als AS Roma en Atalanta - die komend seizoen ook dolgraag Champions League-voetbal willen spelen - hijgen daarnaast in de nek van Inter. Het belooft een spannend ontknoping te worden voor De Vrij en de zijnen.

{image[329163][right-half][]}AC Milan

Hoe anders verloopt de tweede seizoenshelft voor AC Milan? Het team van trainer Gennaro Gattuso verloor nog geen enkele keer in 2019 en heeft sinds begin februari zelfs elke wedstrijd gewonnen. Met Piatek, de man in topvorm, is Milan hard op weg om terug te keren in de Champions League. De Italiaanse grootmacht heeft de concurrentie nog niet afgeschud, maar mag inmiddels zelfs stiekem naar boven kijken. Nummer twee Napoli, niet in grootse vorm, heeft namelijk nog maar een voorsprong van zes punten.

Voorspelling

AC Milan geniet het thuisvoordeel én is de ploeg in vorm. De thuisploeg si zodoende favoriet om aan het langste eind te trekken in de derby van Milaan.

Winst AC Milan: 44,2%

Winst Internazionale: 28,1%

Gelijkspel: 27,6%

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen