Nederland raakt elfde plaats kwijt door zege van Salzburg

14 maart 2019, 20:52   Bijgewerkt: 14 maart 2019, 21:06

Nederland is de elfde plaats op de coëfficiëntenlijst weer kwijtgeraakt aan Oostenrijk. Dat is het gevolg van de Europese zege van Red Bull Salzburg op Napoli (3-1). Het goede nieuws is wel dat de laatste Oostenrijkse club is uitgeschakeld, omdat het vorige week in Italië 3-0 werd voor Napoli.

Dus kan Ajax de plooien in de kwartfinale van de Champions League alsnog definitief gladstrijken voor het Nederlandse voetbal. Een gelijkspel in het tweeluik met de nog onbekende tegenstander is daarvoor voldoende. De elfde plaats op de UEFA-ranking zal een rechtstreeks Champions League-ticket opleveren voor de landskampioen van 2020, mits de winnaar van het miljardenbal van dat seizoen zich ook plaatst via de eigen competitie. Dat is vrijwel altijd het geval.

Even leek Nederland de elfde plaats donderdag direct al op te eisen, omdat Napoli op een voorsprong kwam via Arek Milik. De oud-Ajacied scoorde met een halve omhaal na een fout in de opbouw van Salzburg. Maar daarna liet Napoli de teugels vieren en voetbalden de Oostenrijkers zich alsnognog naar een zege. Echter bleken de treffers van Munas Dabbur, Fredrik Gulbrandsen en Christoph Leitgeb onvoldoende voor Salzburg en zal men in Oostenrijk hopen dat Ajax niet opnieuw weet te stunten in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen