Chelsea ook in return eenvoudig langs Dinamo Kiev

14 maart 2019, 20:53   Bijgewerkt: 14 maart 2019, 21:02

Chelsea heeft zich donderdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. The Blues waren in Oekraïne opnieuw veel te sterk voor Dinamo Kiev: 0-5. Olivier Giroud was de grote uitblinker, hij scoorde drie keer en gaf de assist bij 0-5 van Callum Hudson-Odoi. De eerste van Giroud viel al in de vijfde minuut, waardoor er in Kiev nooit meer sprake was van spanning.

De heenwedstrijd in Londen was in 3-0 geëindigd, waardoor de club van voormalig Willem II'er Fran Sol voor een loodzware opgave stond in eigen huis. Met zulke grote cijfers winnen van Chelsea, het is weinig ploegen gelukt. Dit seizoen kreeg Manchester City het wel voor elkaar, de koploper van de Premier League won dit kalenderjaar met 6-0 van Chelsea. Dat ging Kiev bij lange na niet lukken, het ging er zelfs keihard af.

Na 45 minuten was de eindstand van het duel in Londen al bereikt. Giroud blonk uit aan de kant van Chelsea, hij maakte de eerste twee doelpunten en completeerde vlak voor rust ook nog bijna de zuivere hattrick. Zijn treffers waren intikkertjes, maar geen lelijke doelpunten. Chelsea legde de zwakte van Dinamo namelijk duidelijk bloot: het zocht steeds de flanken op en vanaf daar werd Giroud op maat bediend. Ook de derde treffer kwam zo tot stand, dit keer was het Marcus Alonso die raak tikte uit een voorzet van Hudson-Odoi.

Binnen het kwartier na rust kreeg Giroud alsnog zijn derde treffer. De Fransman scoorde in minuut 59 zijn negende treffer in het huidige Europa League seizoen. Behalve dat Giroud kan scoren, liet hij zien ook de rol van aangever op zich te kunnen nemen. Bij de 0-5 stuurde hij Hudson-Odoi af, die ook al een assit gaf. De jongeling aan de kant van Chelsea maakte er simpel 0-5 van. Het team van Maurizio Sarri plaatste zich dus eenvoudig voor de kwartfinales en houdt daarmee nog altijd zicht op de nog enige overgebleven prijs dit seizoen.