Transferweekje: keeperstombola bij Ajax, Real Madrid en Pereiro

16 maart 2019, 12:00   Bijgewerkt: 16 maart 2019, 14:37

De transfermarkt is in Nederland alweer anderhalve maand gesloten, maar de geruchtenmolen blijft draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Deze week met de keepers bij Ajax, Real Madrid, Hakim Ziyech, Gaston Pereiro en terugkerende trainers.

Keeperstombola Ajax

Met de interesse van Ajax in Kjell Scherpen komt in Amsterdam een keeperstombola voorzichtig op gang. De verwachting is dat een Europese (top) club André Onana weghaalt uit de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast beschikt Kostas Lamprou over een aflopend contract en gezien de gebeurtenissen dit seizoen kan de Griek zeer waarschijnlijk uitkijken naar een nieuwe club. En wat doet Ajax met Bruno Varela? De Amsterdammers huren de 24-jarige Portugees van Benfica, maar hebben een optie tot koop. Is hij misschien de beoogde eerste doelman voor komend seizoen? Dan kan Erik ten Hag ook nog kiezen uit Benjamin van Leer (verhuurd aan NAC Breda) en Dominik Kotarski (doelman van Jong Ajax). Een doelman van het niveau Onana is op het moment een utopie, maar wie heeft het in zich om op den duur wel in de voetsporen van de Kameroener te treden?

{image[333002][right-half][]}Renovatieproject Real Madrid

Met de rentree van Zinedine Zidane bij Real Madrid is één ding zeker: de Koninklijke gaat komende zomer de portemonnee trekken. Een seizoen als deze wil de flamboyante voorzitter Florentino Perez niet nog eens meemaken. Daarom betaalde Real deze week al vijftig miljoen voor verdediger Éder Militão, die na dit seizoen overkomt van FC Porto. De lijstjes in de Spaanse media voor verdere versterkingen liggen al klaar. Bovenaan staat Eden Hazard, van wie Real al langer gecharmeerd is. De Belg zelf wil zijn droomtransfer graag maken. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347293/real-madrid-pakt-door-en-meldt-zich-voor-hazard/,_blank,De Madrilenen zouden zich al officieel gemeld hebben]. Tevens vallen namen als Kylian Mbappé, Paul Pogba en Sadio Mané in Santiago Bernabeu. Maar vooralsnog zijn dat geruchten.

Ziyech in belangstelling van Bayern München

Door de goede Champions League-prestaties komen de Ajax-spelers behoorlijk in de etalage te staan. Frenkie de Jong gaat verkassen naar FC Barcelona, maar uiteraard zijn meer spelers in trek. Volgens het Spaanse Marca heeft Bayern München na Real Madrid - Ajax (1-4) geïnformeerd naar Hakim Ziyech. De 25-jarige spelmaker heeft nog een contract voor twee jaar in Amsterdam, maar het moet raar lopen als hij komende zomer niet vertrekt. De transferwaarde van Ziyech is bepaald op 35 miljoen euro. Dit seizoen is de Marokkaan goed voor 18 goals en 25 assists in 35 wedstrijden. Vorige zomer ketste een transfer van Ziyech naar AS Roma af, maar mogelijk kan hij zich nu dus opmaken voor een stap naar de Duitse grootmacht.

{image[327997][right-half][]}Gaston Pereiro

De wegen van PSV en Gaston Pereiro lijken te scheiden. Meerdere keren probeerden de Eindhovenaren het contract van de 23-jarige Uruguayaan te verlengen, maar zaakwaarnemer Paco Casal staat dit in de weg. Dat meldden zowel het Eindhovens Dagblad als [a,https://www.vi.nl/nieuws/pereiro-moet-psv-komende-zomer-geld-opleveren,_blank,Voetbal International]. Omdat Pereiro's huidige verbintenis loopt tot medio 2020, is een verkoop komende zomer het meest logisch. Hoewel de aanvallende middenvelder nooit écht doorbrak bij PSV, maken zijn statistieken hem ongetwijfeld interessant voor andere clubs. Met 47 doelpunten en 20 assists in 142 wedstrijden voor PSV is er vast een gegadigde die een leuke transfersom op tafel wil leggen.

Oude nest

Terugkeren op het oude nest is in trek. Zinedine Zidane is recent het meest sprekende voorbeeld. In januari verbaasde AS Monaco al met de rentree van de in oktober ontslagen Leonardo Jardim. Villarreal maakte het nog iets bonter. Javier Calleja mocht in december zijn koffers pakken, maar keerde eind januari alweer terug op het pluche. Hoe opmerkelijk ook, de wisselingen werpen wel zijn vruchten af. Monaco is uit de gevarenzone en ook Villarreal staat boven de streep. El Submarino Amarillo behoort bovendien tot de laatste acht van de Europa League. In Italië kunnen ze er ook wat van. Genoa ging in oktober voor de derde keer (!) in zee met Ivan Juric, om hem vervolgens twee maanden later weer te ontslaan. Empoli zette deze week Giuseppi Iachini op straat en stelde zijn voorganger Aurelio Andreazzoli aan. Hij moet zorgen dat de promovendus weg blijft van de degradatieplekken. Ondertussen dient zich de volgende terugkeer op het oude nest alweer aan, en wel in Leeuwarden waar Henk de Jong na dit weekend om tafel gaat met SC Cambuur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen