Van der Gaag houdt ook tegen Utrecht vast aan vijf verdedigers

15 maart 2019, 15:46

Trainer Mitchell van der Gaag wijkt voorlopig niet af van het plan om met vijf verdedigers te spelen met NAC Breda. Ook tegen FC Utrecht (zaterdag) gaat de coach zijn ploeg het veld in sturen met een vijfmansdefensie, zo laat hij weten aan BN De Stem.

Het systeem is een belangrijk onderwerp, merkt de trainer. "Die vraag wordt veel gesteld, hij is ook legitiem. Alles valt of staat met resultaat. We hebben ergens voor gekozen, dat moest. Na de Graafschap (1 februari, 3-0-nederlaag) hebben we met z'n allen nog een keer gezeten: 'Wat gaan we doen?' We wilden duidelijkheid creëren naar de spelersgroep en zorgen voor vastigheden. Eerst FC Utrecht, daarna zijn we een weekend vrij en van daaruit kunnen we verder kijken hoe en wat. Per week bekijken, daar geloof ik niet in", stelt de trainer.

In de aanval van NAC zijn er door de blessures en schorsingen veel mutaties geweest, weet de trainer. "We hebben een aantal creatieve spelers die uit het niets iets kunnen creëren en forceren. Helaas zijn ze er heel lang uit geweest. Daar loop je natuurlijk ook een risico mee; wat doe je wel en wat doe je niet? Voorin hebben we veel opties, dus dat is het probleem niet", besluit de trainer hoopvol.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen