FC Twente haalt uit tegen Volendam, zeperd Den Bosch

15 maart 2019, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente is weer een stapje dichterbij het kampioenschap in de Eerste Divisie gekomen. In Enschede had de koploper weinig moeite met een zeer zwak FC Volendam: 5-0. Sparta Rotterdam was de enige ploeg die in het spoor bleef van Twente, omdat Go Ahead Eagles gelijkspeelde en FC Den Bosch een gigantisch pak op de broek kreeg van NEC.

FC Twente – FC Volendam 5-0

Geen sprankje hoop. Dat is wat FC Twente concurrenten Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en FC Den Bosch vanavond gaf in de strijd om de titel in de Eerste Divisie. De Tukkers bleken in eigen huis veel te sterk tegen FC Volendam. De bezoekers hielpen hier wel een handje bij. Na het uitglijden van een verdediger kreeg Tom Boere de bal in zijn voeten en op diens aangeven kon Javier Espinosa al na acht minuten de 1-0 aantekenen. Volendam had heel snel daarna op 1-1 kunnen komen, maar Joël Drommel stond op zijn post en hield met een katachtige reflex zijn doel schoon. Daarna was het alleen nog maar Twente dat de klok sloeg. Nog voor het kwartier had de mee opgekomen back Ricardinho de 2-0 binnengeschoten en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

De storm in Enschede ging even liggen, maar laaide na het half uur weer op met twee snelle goals tot gevolg. Peet Bijen was attent op een pass van Matthew Smith na een afgeslagen corner en tikte de 3-0 binnen en twee minuten daarna besloot niemand bij Volendam Aitor Cantalapiedra aan te pakken, waardoor de Spanjaard ook de 4-0 kon maken. Na rust liet de volgende goal van FC Twente nog even op zich wachten, al kreeg de ploeg wel de nodige kansen. Ties Evers haalde bijvoorbeeld een inzet van Nacho voor de doellijn weg. Een kwartier voor tijd werd het alsnog 5-0. Invaller Fred Friday bediende Jari Oosterwijk en die zorgde voor een nog grotere voorsprong.

NEC – FC Den Bosch 5-0

Na zes duels niet gewonnen te hebben, pakte FC Den Bosch vorige week eindelijk weer eens drie punten: tegen Helmond Sport werd het 3-0. Vandaag was Den Bosch echter weer terug bij af, want na zo'n twintig minuten in Nijmegen stond diezelfde stand op het bord, maar dan aan de kant van de thuisploeg. Den Bosch verdedigde dramatisch en na elf minuten strafte Jonathan Okita dat af: 1-0. Een paar seconden later lag ook de 2-0 voor NEC in het net. Na opnieuw een ketser achterin bij Den Bosch schoot Mike Trésor Ndayishimiye raak. Tien minuten daarna gooide NEC de wedstrijd in het slot. Randy Wolters kon in alle vrijheid een puntgave voorzet op het hoofd van Ferdy Druijf neerleggen en de spits kopte doelpunt nummer 22 van het seizoen binnen: 3-0. Vlak na rust werd de voorsprong alleen nog maar groter. Wolters kwam er snel uit en bezorgde de bal bij Okita. De buitenspeler kwam vervolgens goed naar binnen en maakte zijn tweede van de avond: 4-0. In de slotfase zorgde hij op heerlijke wijze ook nog voor de 5-0. Met zijn stiftje maakte hij zijn derde van de wedstrijd en werd de avond voor voormalig koploper Den Bosch nog pijnlijker.

Cambuur – Jong PSV 3-1

In Leeuwarden was vanavond het eerste deel van de afscheidstournee van trainer René Hake. Gisteren maakte Cambuur bekend dat de trainer na dit seizoen moet vetrekken bij de Friezen. Hake sprak uit zich volledig te willen richten op het behalen van de nacompetitie met Cambuur en vandaag deed de ploeg goede zaken in die strijd. Nummer vijf Jong PSV had weinig in te brengen. Kevin van Kippersluis dook na 25 minuten op voor de keeper en schoof de 1-0 binnen en diezelfde Van Kippersluis had vier minuten voor rust een perfecte assist in huis op Sam Hendriks. De spits hoefde de bal vervolgens alleen maar in het lege doel te schuiven: 2-0. Een kwartier voor tijd kwam Cambuur na geklungel bij Jong PSV ook nog op 3-0. De beloften uit Eindhoven verprutsten een ingooi, waarna Hendriks zijn tweede van de avond maakte. In de slotfase deed Jong PSV nog wat terug, maar de eretreffer van Lennerd Daneels was alleen voor de statistieken.