Pato ontbindt contract in China en ziet weer avontuur mislukken

16 maart 2019, 16:18

Voormalig wonderkind Alexandre Pato kan op zoek naar een nieuwe club. De inmiddels 29-jarige Braziliaan heeft zijn contract bij het Chinese Tianjin Quanjian ontbonden. Volgens verschillende media lonkt de Zuid-Amerikaan naar een terugkeer in eigen land.

Het contract van Pato liep nog tot medio 2020. Volgens Braziliaanse media ligt een terugkeer naar het thuisland in het verschiet. Via Instagram maakt hij melding van zijn vertrek. "Deze twee jaar in China zaten vol met mooie momenten en herinneringen. Ik weet zeker dat ik dankzij mijn tijd hier een man ben geworden."

Pato, die als bijnaam De Eend heeft, leek jaren geleden een glorieuze loopbaan tegemoet te gaan. Op zestienjarige leeftijd maakte het supertalent zijn debuut voor SC Internacional. In 2007 verruilde hij de Braziliaanse club voor het grote AC Milan. Daar trof hij 51 keer doel, maar voerden ernstige blessures de boventoon. Na vijf seizoenen keerde hij terug naar eigen land.

Via Corinthians en São Paulo kwam Pato weer terug in de Europese top. Chelsea huurde de spits, maar een succes werd dat niet. De spits speelde slechts een handvol duels op Stamford Brigde en na een ook niet al te succesvol avontuur bij Villareal, besloot hij in China te gaan voetballen. Daar kwam Pato dit seizoen echter geen minuut in actie, waardoor zijn carrière als een nachtkaars uit lijkt te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen