De Graafschap legt erg zwak Heerenveen in Friesland over de knie

16 maart 2019, 20:33

De Graafschap heeft zaterdagavond drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie gepakt. De ploeg van scheidend trainer Henk de Jong versloeg Heerenveen in Friesland met 0-3. Charlison Benschop scoorde namens de gasten in de openingsfase. Rond de zeventigste minuut beslisten de gasten het duel met twee treffers binnen twee minuten tijd.

De eerste kans voor de gasten was direct raak. Winterse versterking Charlison Benschop kon opvallend vrij aannemen in het strafschopgebied en prikte de bal uitstekend in de verre hoek: 0-1. Het bleek een opmaat naar een eerste helft die niet bol stond van amusement. Azor Matusiwa verschalkte zijn eigen doelman bijna, maar de gasten hadden geluk dat de middenvelder een voorzet van Mitchel van Bergen tegen de paal tikte.

Ook daarna waren de betere kansen voor Heerenveen, waar het veldspel in evenwicht was. Aanvoerder Daniel Höegh nam een bal niet goed aan en hielp daarmee een mogelijkheid om zeep en even later miste Van Bergen een voorzet van Dennis Johnsen. De gasten creëerden maar weinig, waardoor er niet meer werd gescoord vóór het rustsignaal.

Een heus offensief van de thuisploeg na rust bleef uit. Het eerste kwartier kenmerkte zich met name door veel fouten en slordig balverlies aan beide kanten. Benschop kon De Graafschap na een uur spelen op 0-2 zetten en wilde Warner Hahn omspelen, maar de doelman greep prima in. Een kleine tien minuten later kwam de treffer er alsnog. Javier Vet tikte uit een corner van Youssef El Jebli bij de eerste paal binnen.

Het hoogtepunt van het duel moest daarna nog komen. Amper twee minuten na de tweede treffer bekroonde Delano Burgzorg een prachtige solo, waarbij hij drie Heerenveen-spelers uitspeelde, met een doelpunt: 0-3.  Vijf minuten voor tijd gaf Christiaan Bax een penalty aan de thuisploeg na een vermeende overtreding van El Jebli op Morten Thorsby, maar na ingrijpen van de VAR werd die beslissing terecht teruggedraaid. De overwinning van de gasten kwam ook daarna geen moment meer in gevaar.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Warner Hahn 6; Lucas Woudenberg 5 (86. Jizz Hornkamp -), Ibrahim Dresevic 5,5, Daniel Höegh 5, Doke Schmidt 5; Yuki Kobayashi 5 (62. Morten Thorsby 5), Michel Vlap 5,5, Ben Rienstra 5; Dennis Johnsen 6, Sam Lammers 5,5, Mitchel van Bergen 6 (57. Pelle van Amersfoort 5,5)

De Graafschap: Nigel Bertrams 7; Jordy Tutuarima 6,5, Ted van de Pavert 6,5, Bart Straalman 6,5, Leeroy Owusu 7; Youssef El Jebli 7,5 (90. Stef Nijland -), Azor Matusiwa 7, Javier Vet 7; Delano Burgzorg 7,5, Charlison Benschop 7 (78. Frank Olijve -), Furdjel Narsingh 6 (71. Daryl van Mieghem -)

Man of the match: Delano Burgzorg

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen