NAC hijst witte vlag tegen Utrecht: degradatie dichtbij

16 maart 2019, 22:15   Bijgewerkt: 17 maart 2019, 11:32

NAC Breda lijkt te zijn begonnen aan zijn afscheidstournee in de Eredivisie. De Bredase hekkensluiter zag concurrent De Graafschap met 0-3 winnen in Heerenveen en leed zelf een ontluisterende 0-4 thuisnederlaag tegen FC Utrecht, dat niet eens zijn beste spel hoefde te spelen. NAC blijft steken op twee punten na de winterstop en heeft nog acht wedstrijden om de kloof met De Graafschap en FC Emmen te dichten: beide promovendi staan op acht punten afstand.

NAC-trainer Mitchell van der Gaag had zijn flanken gerenoveerd. Mikhail Rosheuvel mocht voor het eerst sinds zijn disciplinaire schorsing in de basis beginnen en ook Paolo Fernandes kreeg een kans: Giovanni Korte en Mounir El Allouchi moesten plaatsmaken. Bij de gasten kreeg Jean-Christophe Bahebeck de voorkeur boven Michiel Kramer.

In de bijzonder stroperige eerste helft kreeg Menno Koch de eerste opgelegde kans van de wedstrijd. De NAC-aanvoerder kreeg de bal vlakbij het FC Utrecht-doel op zijn hoofd, maar kopte over. Even later viel de openingstreffer aan de andere kant. Bahebeck sprong het hoogst van iedereen en promoveerde een indraaiende corner van Nicolas Gavory tot 0-1.

Bahebeck stond voor rust aan de basis van de tweede goal. De Fransman leek zich vast te lopen na een solo, maar zag Van Anholt een sliding inzetten en dook met alle plezier over de inglijdende rechtsback heen. Simon Gustafson bleef ijzig kalm vanaf elf meter: 0-2.

Hiermee was het beslissende gat geslagen. Van der Gaag liet El Allouchi tijdens de rust nog invallen voor Dorian Dervite, maar kreeg zijn zieltogende elftal niet meer aan de praat. Benjamin van Leer voorkwam dat Sander van de Streek een open schietkans benutte, maar moest na de daaropvolgende corner alsnog vissen: Willem Janssen kopte de 0-3 binnen.

Even later snelde Gyrano Kerk al zijn tegenstanders voorbij en kon Bahebeck zijn tweede maken: 0-4. Meer leed bleef de thuisploeg echter bespaard. Toen arbiter Jochem Kamphuis het verlossende laatste fluitsignaal bracht, waren de meeste tribunevakken al leeggestroomd.

Opstelling en beoordelingen*  

NAC Breda: Benjamin van Leer 5; Pele van Anholt 4.5, Menno Koch 5, Dorian Dervite 5.5 (46. Mounir El Allouchi 5), Erik Palmer-Brown 4.5, Alex Gersbach 4; Mikhail Rosheuvel 5 (80. Gervane Kastaneer -), Ramon Pascal Lundqvist 5.5, Gianluca Nijholt 4.5, Paolo Fernandes 5.5 (75. Anouar Kali -); Mitchell te Vrede 6

FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 6.5, Willem Janssen 6, Timo Letschert 5.5, Nicolas Gavory 5.5; Sander van de Streek 5, Joris van Overeem 6.5, Riechedly Bazoer 5, Simon Gustafson 5.5 (79. Rico Strieder -); Gyrano Kerk 5 (79. Othman Boussaid -), Jean-Christophe Bahebeck 7 (70. Lukas Görtler 5)

Man of the match: Jean-Christophe Bahebeck

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen