Guardiola zegt 'sorry' na winst en arbitrale dwalingen

17 maart 2019 – Pep Guardiola heeft 'sorry' gezegd voor de overwinning van Manchester City op bezoek bij Swansea City in de kwartfinale van de FA Cup. De coach van de grootmacht vond de overwinning verdiend, maar erkent dat de arbitrale beslissingen en het ontbreken van de VAR in het voordeel van City werkte.

Guardiola zegt 'sorry' na winst en arbitrale dwalingen

Na een razendsnelle achterstand wist de equipe van de Spanjaard op bezoek bij Championship-laagvlieger Swansea na rust de wedstrijd helemaal om te buigen. Mede dankzij een zwaar gegeven penalty en een buitenspelgoal werd het vlak voor tijd 2-3 en Guardiola begrijpt dat die twee goals tegen het zere been uit Wales schoppen.

"Ik heb het echt niet gezien, maar ik zeg sorry als het geen strafschop was en het wel buitenspel was, zoals men zegt", erkent Guardiola na afloop in gesprek met de Engelse media. In Wales was er, in tegenstellling tot alle andere FA Cup-wedstrijden geen VAR aanwezig. Waarom weet Guardiola ook niet. "Ze hebben alle clubs gevraagd of ze een VAR willen. We hebben gezegd dat het hele seizoen te willen."

Eredivisie

gerelateerd