Lyon spoelt zonder Memphis Champions League-kater weg

17 maart 2019, 16:25

Olympique Lyon heeft de kater van het mislopen van de halve finale van de Champions League weggespoeld. Voor eigen publiek was de Franse club met 3-2 te sterk voor Montpellier. Memphis Depay kwam niet van de bank af, Kenny Tete speelde de hele wedstrijd als centrale verdediger.

De reserverol van Memphis kwam niet als een grote verrassing. De Nederlandse aanvaller steekt de laatste tijd in mindere vorm en werd dit seizoen al vaker geslachtofferd door Bruno Genesio. Afgelopen woensdag maakte Memphis in de Champions League tegen FC Barcelona nog een slechte beurt, wat voor zijn trainer reden is geweest om hem zondag te passeren.

Het duel met Montpellier begon goed voor Lyon, dat na elf minuten op voorsprong kwam. Martin Terrier schoot een voorzet van Rafael tegen de doelman, maar in de rebound scoorde de aanvaller alsnog. Uit een vrije trap kwamen de bezoekers twintig minuten later op gelijke hoogte, waardoor Lyon na rust weer aan de bak moest.

Met een schot in de lange hoek zette Moussa Dembélé zijn ploeg na een uur weer op voorsprong. Nabil Fekir verzuimde vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien; de sterspeler van Lyon schoot een kwartier voor tijd over vanaf de strafschopstip. De beslissing volgde een paar minuten voor tijd. Houssem Aouar - net als Fekir begeerd door de Europese elite - maakte met zijn hoofd de 3-1. Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde Souleymane Camara nog namens Montpellier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen