Sterk Groningen boekt zege dankzij pechvogel Immers

17 maart 2019, 16:27

Voor eigen publiek heeft FC Groningen de punten thuis gehouden tegen een zwak ADO Den Haag. Een eigen doelpunt van Lex Immers was genoeg voor de nipte zege (1-0), al kreeg de thuisploeg na rust genoeg kansen op meer. Voor de voetballiefhebber was het niet bepaald een aantrekkelijke wedstrijd, maar qua overtredingen en opstootjes viel er wel genoeg te zien.

Het was opvallend hoe geïrriteerd spelers – zowel van FC Groningen als van ADO Den Haag – op elkaar reageerden, ook als er weinig aan de hand was en het slechts ging om een klein duwtje in de rug. Terwijl het begin van FC Groningen juist nog veel moois beloofde voor de wedstrijd.

Beide aanvallers wisten de bal wel een paar keer te raken, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Na een halfuur kreeg FC Groningen wel waar het recht op had, al was dat dankzij het nodige geluk. Pechvogel Lex Immers werkte een hoekschop op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman: 1-0.

Tot aan de rust leidde het tot een aantal gele kaarten voor geïrriteerde spelers. Het leek een hels karwei te gaan worden voor scheidsrechter Dennis Higler om de wedstrijd in de hand te houden. Gelukkig hielden de spelers hun hoofd erbij en hoefde niemand met rood het veld te verlaten.

Terwijl ADO natuurlijk moest gaan komen om nog een resultaat te behalen, was het FC Groningen dat gevaarlijk bleef. Vooral na het inbrengen van Mohamed El Hankouri kreeg het goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat gebeurde niet. Toch hield de thuisploeg het achterin dicht en kon ADO geen vuist maken.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 8; Deyovaisio Zeefuik 7, Mike te Wierik 7, Samir Memisevic 6, Tim Handwerker 6; Ritsu Doan 7, Ludovit Reis 6, Thomas Bruns 6 (74. Bart Chabot), Ilias Bel Hassani 6 (85. Paul Gladon); Mimoun Mahi 7, Kaj Sierhuis 7 (66. Mohamed El Hankouri 8)

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 5; Dion Malone 6, Shaquille Pinas 7, Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 7; Lex Immers 5, Danny Bakker 5 (64. Thijmen Goppel 6), Abdenasser El Khayati 7 (82. Melvyn Lorenzen); Sheraldo Becker 6, Thomas Necid 6 (64. Erik Falkenburg 6), John Goossens 7

Man of the match: Sergio Padt

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!