Liverpool komt zeldzame fout Van Dijk en goal Babel te boven

17 maart 2019, 17:11

Na de zware wedstrijd tegen Bayern München heeft Liverpool geen misstap gemaakt in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp moest echter wel diep gaan om te winnen van Fulham. Een rake penalty van James Milner stelde de drie punten veilig: 1-2.

Al vroeg in de wedstrijd pegelde Sadio Mané, die in bloedvorm steekt, de 0-1 in het doel. Liverpool leek een gemakkelijke zege te gaan boeken en kreeg kans na kans, maar slaagde er maar niet om de tweede goal te maken. En dus kwam Fulham terug in de wedstrijd en dat was te danken aan een zeldzame fout van Virgil van Dijk. De verdediger kopte de bal niet goed terug op Alisson Becker, waardoor Ryan Babel kon binnen tikken. De oud-speler van Liverpool maakte de gelijkmaker in de 74ste minuut.

Liverpool, waar ook Georginio Wijnaldum in de basis stond, stelde echter snel weer orde op zaken. Zeven minuten later begin Fulham-keeper Sergio Rico een domme overtreding op Mané, waardoor de arbiter weinig anders kon doen dan een penalty geven. Dat buitenkansje werd benut door James Milner: 1-2.

Liverpool heeft nu twee punten meer dan Manchester City, dat een duel minder heeft gespeeld. Fulham staat negentiende en weet dat degradatie staat moeilijker te voorkomen wordt.