Brighton kruipt door oog van de naald en gaat naar halve finales

17 maart 2019, 17:51

Brighton & Hove Albion is zondag door het oog van de naald gekropen tegen Millwall. De ploeg stond lange tijd met 2-0 achter in de halve finale van de FA Cup, maar kwam mede door een doelpunt van Jürgen Locadia terug tot 2-2. Omdat de Premier League-club de penalty's na een saaie verlenging beter nam, gaat Brighton door naar de halve finales.

Millwall is bezig aan een zwaar seizoen op het tweede niveau, maar kent wel een fraaie FA Cup-campagne. Het won onder meer van Hull City en Everton en heeft het zondag ook Brighton moeilijk gemaakt. Bij de Premier League-ploeg stonden Alireza Jahanbakhsh en Davy Pröpper overigens in de basis. Brighton leek de boel redelijk onder controle te hebben, maar zag het duel in de slotfase uit de handen glippen.

Een harde kopbal van Alex Pearce betekende twintig minuten voor tijd de 1-0 en acht minuten later was het weer raak. Aiden O'Brien tikte van dichtbij binnen. Bij Brighton werd Jahanbakhsh gewisseld en kwam Jürgen Locadia binnen de lijnen. De Nederlander had het vizier op scherp staan en maakte het treffen weer spannend met een prima doelpunt.

Millwall raakte in paniek van de domper en hield het hoofd niet koel in de slotfase. In de 95ste minuut ging keeper David Martin gruwelijk in de fout. De doelman kon een vrije trap van Solly March simpel vangen, maar liet de bal glippen en daarmee ook de overwinning. In de verlenging werd er vervolgens niet meer gescoord, waardoor penalty's moesten bepalen wie doorgaat naar de halve finale. Locadia en Pröpper schoten allebei uitstekend raak en zagen ook hun ploeggenoten, op Glenn Murray na, doel treffen. Daardoor gaat Brighton door naar de halve eindstrijd en is de teleurstelling gigantisch bij Millwall.

Wolverhampton Wanderers, Watford en Manchester City zijn de andere halvefinalisten.