Van den Brom wint van topclub: "Hopelijk van dat gezeur af"

17 maart 2019, 18:12

Eindelijk is het AZ gelukt om af te rekenen met een ploeg uit de traditionele topdrie. Na 23 wedstrijden niet gewonnen te hebben, versloeg de formatie van John van den Brom zondag Ajax met 1-0. De coach is blij.

"Eindelijk hebben we van een topclub gewonnen", besefte hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hopelijk zijn we nu ook van dat gezeur af." Van den Brom weet dat er veel gesproken is over de slechte reeks van AZ. "En steeds weer begonnen de media over die serie. Natuurlijk frustreerde dat enorm. Maar ik hoop nu dat we daar even van af zijn. Wij kunnen dus ook van Ajax winnen."

In plaats van opbouwen, speelde AZ zondag directer. "Verzorgd opbouwen tegen Ajax is levensgevaarlijk", zei hij. "Daarom speelden we steeds de lange bal op Mats Seuntjens en zo kwamen we aan het voetballen. Ik heb wel eens commentaar gehad op mijn spelers. Dan vond ik dat ze meer energie in een wedstrijd moesten stoppen. Maar een tegenstander als Ajax motiveert kennelijk wel om vanaf de eerste tot laatste minuut gas te geven. In de slotfase kwamen we onder druk te staan, maar met een derde centrale verdediger wisten we de voorsprong gelukkig te verdedigen. Deze zege helpt ons om de komende weken voor de derde plaats te strijden."

AZ heeft evenveel punten als nummer drie Feyenoord en beschikt bovendien over hetzelfde doelsaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen