Bayern spoelt CL-kater weg met derde monsterzege op rij

17 maart 2019, 19:54

In de Champions League ging het midweeks niet goed voor Bayern München tegen Liverpool, maar in de Bundesliga is de ploeg ouderwets op dreef. Zondag had de regerend kampioen geen enkele moeite met FSV Mainz 05, dat met een 6-0 nederlaag van het veld werd geveegd.

Bayern heeft de laatste zes duels op rij gewonnen in de competitie en heeft nu drie keer op rij met grote cijfers gewonnen. De ploeg won met 1-5 bij Borussia Mönchengladbach en legde VfL Wolfsburg vorige week met 6-0 op de pijnbank. Mainz, met Jean-Paul Boëtius in de basis, kreeg dezelfde behandeling en werd vandaag van het veld geveegd. Bayern verdeelde de goals keurig over beide helften. Robert Lewandowski maakte de eerste goal en ook James Rodriguez en Kingsley Coman waren trefzeker voor rust. Rodriguez was zoals wel vaker de laatste weken in goede vorm en had zijn hattrick tien minuten na rust al voltooid. Invaller Alphonso Davies bepaalde de eindstand vervolgens op 6-0.

Bayern komt door de zege weer in punten gelijk met Borussia Dortmund, dat zaterdag met 2-3 won bij Hertha BSC. Omdat Bayern een beter doelsaldo heeft, staat het team van Niko Kovac bovenaan.