Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Speler van de Week: AZ door Bizot van topduelcomplex af

18 maart 2019 – Wat AZ de afgelopen drie jaar niet voor elkaar kreeg, lukte zondag wel: winnen van een club uit de traditionele topdrie. Door een doelpunt van Guus Til rekende de club uit Alkmaar eindelijk af met het topduelcomplex. Hoewel de zege een echte teamprestatie was, blonk één speler uit bij AZ: Marco Bizot. Daarmee verdient hij de titel van 'Speler van de Week' van FCUpdate.nl.

Speler van de Week: AZ door Bizot van topduelcomplex af

24 januari 2016, dat was de laatste keer dat AZ wist te winnen van een Nederlandse topclub. Vincent Janssen was toen met een hattrick de grote uitblinker tegen Feyenoord, dat met 4-2 werd verslagen. En Bizot? Die speelde destijds nog in België bij KRC Genk. Sinds zijn komst in de zomer van 2017 won AZ dus geen enkele keer van PSV, Feyenoord of Ajax. AZ ondernam de voorbije jaren achttien vergeefse pogingen om de traditionele topdrie te verslaan en slaagde zondag bij poging nummer negentien.

Zoals wel vaker dit seizoen was Bizot tegen Ajax belangrijk voor zijn ploeg. Met name zijn reddingen op pogingen van Klaas-Jan Huntelaar (kopbal) en Noussair Mazraoui (schot) sprongen in het oog. Zowel de inzet van de spits als de rechtsback zeilde richting de kruising, maar met zijn vingertoppen voorkwam Bizot dat de Amsterdamse tegenstander in de slotfase van de wedstrijd langszij kwam.

Het was voor Bizot sowieso al een mooie week: hij werd weer opgeroepen voor het Nederlands elftal, waar hij achter Jasper Cillessen en Jeroen Zoet de derde doelman is. De AZ-sluitpost kreeg van bondscoach Ronald Koeman de voorkeur boven Kenneth Vermeer, die weer bij Feyenoord onder de lat staat door een blessure van Justin Bijlow. En met de glansrol tegen de Amsterdammers nog vers in het geheugen gaat Bizot ongetwijfeld met een ongelooflijk goed gevoel de interlandperiode in.

Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Eredivisie

gerelateerd