Cillessen is helemaal fit en klaar voor aanstaande interlands

19 maart 2019, 08:30

Ronald Koeman gaf maandag op de persconferentie aan dat hij zich wel even zorgen heeft gemaakt over de fysieke gesteldheid van Jasper Cillessen in aanloop naar de interlands, maar dat die inmiddels zijn weggenomen. De keeper van FC Barcelona benadrukt zelf ook dat hij weer fit is.

Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben fit, heb alweer twee weken goed kunnen trainen en ook probleemloos een wedstrijd gespeeld om de Copa Catalunya'', legt de international uit. Een spierscheuring in zijn kuit speelde hem enige tijd parten. "Ik had me pas zorgen gemaakt als ik nu pas drie dagen in training was geweest. Dan zou het gevoel toch anders zijn."

De keeper hoopt dat zijn ploeggenoten ook fris zijn voor de aanstaande interlands. "Deze periode is een drukke tijd bij de club, iedereen heeft veel wedstrijden. Nu is het ook jammer dat je nu donderdag en zondag speelt. Een bondscoach en een spelersgroep hebben altijd liever zaterdag/dinsdag, zodat er iets meer tijd is voor herstel of juist om jongens te prikkelen. Maar aan de andere kant: ik zie spelers met een goed gevoel binnenkomen. En als je een goed gevoel hebt, speel je vrijer. Er zijn ook geen nieuwe gezichten en geen debutanten. Dus iedereen kent elkaar, er is niemand die hoeft te wennen aan Oranje.''

Nederland speelt donderdag tegen Wit-Rusland en neemt het zondag op tegen Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen