Soap bij Roda: Molenaar weg, Van der Luer opvolger

19 maart 2019, 10:09   Bijgewerkt: 19 maart 2019, 15:26

De soap bij Roda JC is compleet. De club maakt dinsdagochtend bekend dat Robert Molenaar per direct het veld moet ruimen. Volgens de club liggen de tegenvallende sportieve prestaties daaraan ten grondslag. De club schuift Eric van der Luer naar voren als de nieuwe trainer tot het einde van het seizoen. Vijf dagen geleden lag Molenaar nog overhoop met Van der Luer, die dus nu aan het langste eind heeft getrokken.

Van der Luer is een clubicoon bij Roda en was de trainer van de beloftenploeg. Hij liet zich onlangs kritisch uit over Tim Väyrynen, die tijdens het duel tussen Jong Roda en Jong Excelsior volgens hem een slechte indruk maakte. Dat schoot compleet in het verkeerde keelgat bij Molenaar, die niet gediend was van het feit dat Van der Luer in het openbaar kritiek uitte op de Fin.

"Hij moet zijn bek houden", reageerde Molenaar. "Hij moet zich gedeisd houden, dit soort dingen hoor je binnenskamers te bespreken", zei de coach. Van der Luer bleef rustig onder de situatie. "Waar gaat dit over? Ik zeg de dingen gewoon zoals ze zijn." Directeur Harm van Veldhoven wilde de zaak niet opblazen, maar gaat nog wel met beiden om tafel. "Dit soort dingen moeten we intern bespreken, daar zal ik het ook nog wel met ze over hebben."

Vertrek Molenaar

Vijf dagen na het incident heeft de club besloten om Molenaar op non-actief te zetten, waardoor een verband tussen het incident en het ontslag logisch lijkt. Toch meldt Roda dat 'de tegenvallende resultaten van de laatste weken de club tot dit besluit hebben gebracht'. Molenaar degradeerde in het seizoen 2017/2018 met Roda uit de Eredivisie en staat met de club momenteel op de zevende plaats. De ploeg won slechts één van de laatste zeven Eerste Divisie-duels.

Roda meldt dat Van der Luer wordt doorgeschoven van Jong Roda naar het eerste elftal. Hij maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen