Schreuder vertrekt na dit seizoen bij Ajax, Poulsen opvolger

19 maart 2019, 13:08

Alfred Schreuder is bezig aan zijn laatste maanden als assistent-trainer van Ajax. De rechterhand van Erik ten Hag vertrekt na dit voetbaljaar naar 1899 Hoffenheim, zo hebben de Amsterdammers dinsdag naar buiten gebracht. Hij wordt daar hoofdtrainer. Ajax schuift Christian Poulsen, die eerder als speler in Amsterdam actief was, als opvolger naar voren. 

In de winterstop van het afgelopen seizoen kwam Schreuder naar Ajax, om assistent te worden van de eveneens in de winterstop gehaalde Erik ten Hag. Schreuder legde door de kans in Amsterdam zijn taken als assistent-trainer van Julian Nagelsmann bij Hoffenheim naast zich neer. Nu Nagelsmann na dit seizoen naar RB Leipzig vertrekt, gaat er ineens weer een deur open voor Schreuder. Hij gaat na dit seizoen als hoofdcoach aan de slag bij zijn oude werkgever. Hij gaat een meerjarig contract ondertekenen bij 1899 Hoffenheim, dat momenteel negende staat in de Bundesliga. Marc Overmars, directeur voetbalzaken, legt uit: "Alfred heeft al in Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen.''

Poulsen nieuw op Ajax-bank

De opvolger van Schreuder wordt dus Christian Poulsen. De Deen tekent een contract voor twee seizoenen en is geen onbekende bij Ajax. Tussen 2012 en 2014 speelde hij 54 wedstrijden voor Ajax en onlangs liep hij enkele maanden stage bij het eerste elftal. Daar heeft de inmiddels 39-jarige Deen dusdanig veel indruk gemaakt, dat hij volgend seizoen officieel onderdeel uitmaakt van de staf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen